Süper Lig lideri olan sarı-lacivertli ekip, 2022-2023 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu unvanını taşıyor ve bu başarıyı, yarınki Turkcell Süper Kupa maçıyla taçlandırmayı amaçlıyor. Takım, Süper Lig'de 17 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle toplamda 44 puan elde etti.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı 10 yıl aradan sonra müzesine götürmüştü. Şimdi ise Galatasaray ile oynanacak Turkcell Süper Kupa maçından galip ayrılması halinde, 2023 yılında hem Süper Kupa şampiyonluğunu kutlayacak hem de çifte kupa sevincini yaşayacak.

Fenerbahçe harekete geçti… Galatasaray’ı 7 ayrı kuruma şikayet etti! Fenerbahçe harekete geçti… Galatasaray’ı 7 ayrı kuruma şikayet etti!

Fenerbahçe’de Fred’in Cezası Bitiyor Mu?

Fred, Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Galatasaray derbisinde oynayamamıştı, ancak Süper Kupa'da tekrar sahada yer alacak. Teknik Direktör İsmail Kartal, Fred'in dönüşünün takıma olumlu bir etki yapacağını belirterek, stratejilerinin Galatasaray maçından farklı olacağını ifade etti. İsmail Kartal, daha önce 2014 yılında takımın başında bulunduğu Süper Kupa finalini kazanmıştı.

İsmail Kartal Manisa’da Kupa Kaldırmıştı

Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Kupa'da 5. kez mücadele edeceği bilgisi verilirken, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında kupayı kazandığı hatırlatılıyor. İsmail Kartal yönetimindeki son Süper Kupa zaferi, 2014 yılında Manisa'da oynanan müsabakada penaltı atışları sonunda elde edilmişti.

Kaynak: İHA