Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-1 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 10 yıllık şampiyonluk hasreti, futbol branşındaki tüm başarısızlıklar ve derbi mağlubiyeti sonrası Ali Koç ve yönetimi Kadıköy’de ilginç bir şekilde protesto edilmedi.

Dev derbi öncesi son dakika gelişmesi! VAR hakemi belli oldu! Dev derbi öncesi son dakika gelişmesi! VAR hakemi belli oldu!

Fenerbahçe Taraftarı ‘Ali Koç’ İstifa Diyor!

Ancak kısa bir süre sonra özellikle sosyal medya platformu X'te Fenerbahçe taraftarları tepkilerini göstermeye başlarken Ali Koç, yoğun eleştirilerin hedefi haline geldi. Fenerbahçe taraftarı, Ali Koç'un istifası için 250 binden fazla paylaşımda bulunarak tepkilerini dile getirdi.

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığı döneminde Galatasaray’a karşı 13 derbi maçı yaşadı. Bu maçlarda Fenerbahçe 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Toplamda ise Fenerbahçe, Ali Koç yönetiminde 25 derbiye çıktı ve bu maçlardan 6 galibiyet, 11 beraberlik, 7 yenilgiyle ayrıldı. Derbilerde Galatasaray 17 gol atarken, Fenerbahçe ise 10 golle cevap verdi.

Taraftarların bir kısmı ise mağlubiyetten Ali Koç’un yanı sıra Jose Mourinho’yu sorumlu tuttu. Mourinho'nun maç içerisindeki tercihleri ve oyuncu değişiklikleri, eleştiri oklarının kendisine yönelmesine neden oldu. Sarı-lacivertli camia, alınan bu mağlubiyetin ardından derbilerdeki üstünlüğünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, takımın toparlanıp toparlanamayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi