Ferhat Gündoğdu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı seçildi. Bu nedenle Ferhat Gündoğdu kimdir sorguları da artış gösterdi. Ferhat Gündoğdu’nun hayatına dair merak edilenleri derledik!

Ferhat Gündoğdu Kimdir?

Ferhat Gündoğdu, Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanıdır. 2019-2022 yılları arasında bu görevi üstlenen Gündoğdu, Temmuz 2024 itibarıyla MHK başkanlığı görevine geri dönmüştür.

TFF’nin gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından Merkez Hakem Kurulu’na Ferhat Gündoğdu atanmıştır. Ferhat Gündoğdu başkanlığının yanında atanan üyeler ise aşağıdaki gibidir:

  • Ahmet Şahin
  • Yunus Yıldırım
  • Sebahattin Şahin
  • Hikmet Öksüzoğlu
  • Mustafa Kamil Abitoğlu
  • İbrahim Çınar
  • Ziya Çetin
  • Ali Zağlı

Ferhat Gündoğdu kimdir yanıtladıktan sonra hakkında diğer merak edilenleri yanıtlayalım…

Ferhat Gundogdu Kimdir 3

Ferhat Gündoğdu’nun Kariyeri

Ferhat Gündoğdu’nun askeri kökenli bir ailede büyüdüğü bilinmektedir. Ferhat Gündoğdu 1991 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. Ardından Ankara Üniversitesi'nde Spor Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

Daha sonrasında ise master eğitimini tamamlamış ve yine Ankara Üniversitesi'nde Spor Yönetimi bölümünde doktora yapmıştır. Ayrıca, Gündoğdu’nun, TED'de (Türk Eğitim Derneği) çeşitli görevlerde bulunduğu da bilgilerimiz arasındadır.

Manisa Fişi Çekecek! | 7 Eylül Cumartesi 2024 Manisa Elektrik Kesintisi Manisa Fişi Çekecek! | 7 Eylül Cumartesi 2024 Manisa Elektrik Kesintisi

Belirli bir süre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK)'nda eğitimden sorumlu üye ve klasman üst gözlemci olarak çalışmıştır. Asıl mesleği doktorluk olan Gündoğdu, Lokman Hekim Üniversitesi'nin akademik kadrosunda da yer almaktadır. Ayrıca, TED Koleji'nin 8 şirketinde “Okul Yatırımları ve Planlama Müdürü olarak görev aldığı bilinmektedir.

21 Ekim 2021 tarihinde Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Serdar Tatlı istifa etmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantılar sonrası, 27 Ekim 2021 tarihinde Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevine Ferhat Gündoğdu atanmıştır.

Ferhat Gundogdu Kimdir 1

Ferhat Gündoğdu Hangi Takımlı?

Ankara'da dünyaya gelen Ferhat Gündoğdu hangi takımı tuttuğuna dair herhangi bir açıklamada bulunmamıştır.

Ankara'da büyüdüğü için başkent takımlarına yakın olduğu tahmin edilen Gündoğdu'nun, yeni yönetimle birlikte nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu olmuştur.

Ferhat Gündoğdu Kaç Yaşında? Nereli?

Ferhat Gündoğdu’nun yaşı da merak edilen detaylar arasındadır. 10 Ocak 1969 tarihinde dünyaya gelen Ferhat Gündoğdu, 2024 yılı itibarıyla 55 yaşındadır.

Ferhat Gündoğdu’nun Ankara’da doğduğu bilinmektedir. Aslen nereli olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Muhabir: Özkan Çelik