Jahrein’e üç yıla kadar hapis talebi Jahrein’e üç yıla kadar hapis talebi

Fernas Madencilik işçileri, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılmalarına karşı başlattıkları direniş kapsamında açlık grevi başlattı. Soma’dan Ankara’ya kadar yürüyen işçilerin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yapmayı planladıkları yürüyüş, polis müdahalesiyle engellendi. Bunun üzerine işçiler, Kurtuluş Parkı'nda başlattıkları açlık greviyle eylemlerini sürdürüyor.

Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi işçiler, yaptıkları açıklamada, işlerine geri dönmek ve madende yaşanan ölüm riskiyle ilgili bir denetim yapılmasını talep ettiklerini belirterek, "Artık sadece çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İşçiler, tüm engellere rağmen haklı taleplerinin arkasında duracaklarını ve çözüm bulunana kadar açlık grevini sürdüreceklerini duyurdular.

“Sadece Çözüm Bekliyoruz”

Fernas işçileri adına yapılan açıklamada, açlık grevinin başlama gerekçeleri şu sözlerle ifade edildi: “Biz bugün Enerji Bakanlığı’na, yüksek ölüm riski taşıyan Fernas Madencilik ile ilgili hazırladığımız raporu teslim etmek ve denetim talep etmek için yola çıktık. Ancak polis tarafından engellendik. Yolumuzun kesildiği noktada yere yatarak bu engellemelere karşı açlık grevi yapma kararı aldık. Bizler, çözüm bulunana kadar buradan ayrılmayacağız, yemek yemeyeceğiz ve kimseyle görüşmeyeceğiz.”

İşçiler, açlık grevine başlamadan önce, Meclis’te grubu bulunan tüm partilerle görüştüklerini, CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve MHP temsilcileriyle temas kurduklarını açıkladılar. AK Parti’den milletvekilleri Erol Keleş ve Mustafa Arslan ile de görüşme yaptıklarını belirten işçiler, tüm çabalarına rağmen bir çözüm üretilemediğini vurguladı.

Talepler Net: Adil Bir Çözüm Bekliyoruz

Açlık grevine başlayan madenciler, şirket yöneticilerine ve özellikle Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu’na seslenerek, işten çıkarılan işçiler için çözüm bulunmasını ve şirketin tavrını değiştirmesini talep ettiler. İşçiler, “Bu sorunun çözülmesi için sizin ters tavrınızı değiştirmenizi bekliyoruz. Bu tavır değişmeden biz geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Son olarak işçiler, yaptıkları sosyal medya paylaşımında, "Taşın üstünde, çıplak ayak, tek kelime etmeden, sadece çözüm bekliyoruz" diyerek kararlılıklarını bir kez daha vurguladılar.

Kaynak: Haber Merkezi