Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in ölümünün ardından, 2011 yılında bu isme ilk kez 'FETÖ' diyerek dikkat çeken oyuncu Defne Joy Foster yeniden gündeme geldi. Foster, bu ifadesi sonrası yoğun tepkilere maruz kalmış ve kısa bir süre sonra şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti.

Melih Gökçek: “Terbiyeni Takın, Gülen'e FETÖ Diyemezsin”

Fethullah Gülen’in ölümünün ardından sosyal medya platformlarında yeniden gündeme gelen Defne Joy Foster, geçmişteki olaylar nedeniyle tekrar hatırlanmaya başlandı.

2011 yılında dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Foster’a ‘FETÖ’ ifadesini kullandığı için tepki göstermiş ve "Terbiyeni takın, Gülen'e FETÖ diyemezsin. Ben sana lakap taksam hoşuna gider mi? Lütfen özür dile." demişti.

Şüpheli Şekilde Ölü Bulunmuştu

Defne Joy Foster, şüpheli bir şekilde 2 Şubat 2011’de 36 yaşında hayatını kaybetti. Foster’ın ölümünün ardından birçok spekülasyon ortaya atıldı. Ancak, resmi bir açıklama yapılmadığı için bu spekülasyonlar hala geçerliliğini koruyor.

Defne Joy Foster Kimdir?

Defne Joy Foster, 2 Eylül 1975 tarihinde Adana İncirlik Hava Üssü’nde dünyaya gelmiştir. Babası Amerikalı Steve Foster, annesi ise Türk vatandaşı Hatice Nayman’dır. Ebeveynlerinin boşanmasının ardından Foster, annesiyle Türkiye’de yaşamaya devam etti. İzmir Alsancak Ortaokulu’nda ortaokul eğitimini tamamlayan Foster, liseyi 1992 yılında İzmir Fatih Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra yüksek öğrenim hayatına devam etmedi.

Foster, 1996 yılında Kral TV’de VJ olarak televizyon kariyerine adım attı. Genç yaşta hayatını kaybetmesine rağmen, ardında birçok unutulmaz eser bıraktı.

Now TV'den Flaş Final Kararı: O Dizi Ekrana Veda Ediyor Now TV'den Flaş Final Kararı: O Dizi Ekrana Veda Ediyor

 

Kaynak: Haber Merkezi