Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 20 Ekim’de de öldüğünde, cenazesi üzerindeki belirsizlikler ve iç tartışmalar nedeniyle 4 gün boyunca gömülemedi.

FETÖ içindeki liderlik mücadelesi, cenaze sürecini olumsuz etkiledi ve defin işlemlerinin gecikmesine yol açtı. Güvenlik kaynaklarının aktardığına göre, bu kargaşa cenazeye katılacakların belirlenmesinde ve defnin nerede yapılacağı konusunda kararsızlıklara neden oldu.

İncil Okundu Tekbir Yasaklandı

Cenaze töreni, New Jersey'de bulunan bir stadyumda gerçekleştirildi. Törende, FETÖ elebaşının cenazesi, örgüt üyeleri tarafından musalla taşına konuldu. Tekbir getirmenin yasak olduğu tören sırasında bir kardinal, İncil'den bölümler okudu. İlgili anlarda "Nasıl bilirdiniz?" sorusunun sorulmaması, katılımcılardan bazıları tarafından gerek görülmedi.

FETÖ Çiftliğin Bahçesine Gömüldü

Defin işlemi ise, Fetullah Gülen’in ABD’deki karargah olarak kullandığı Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin bahçesinde yapıldı. Cenaze, örgütün üst düzey isimleri ve aile yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Fetullah Gülen’in cenazesi, 20 Ekim akşamı öldüğünün açıklanmasının ardından St. Luke’s Hastanesi'nin Monroe şubesinin morgunda dört gün boyunca tutulmuştu. Gömülmesi, örgüt içindeki gerilimlerin ve belirsizliklerin ortasında, sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirildi.

Alacak verecek kavgasında bıçak çekildi… Saldırgan aranıyor! Alacak verecek kavgasında bıçak çekildi… Saldırgan aranıyor!

 

Kaynak: AA