Fetullah Gülen’in ölüm haberi, terör örgütü içindeki dengeleri değiştirdi. Yeğeni Ebuseleme Gülen bu sabah sosyal medya hesabından Fethullah Gülen’in ölümünü doğruladı. Örgüt içerisinde Fetullah Gülen’in yerine geçmesi muhtemel isimlerden biri Mustafa Özcan ismi oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından, yerine geçecek isim konuşuluyor. Gündemdeki isimlerden biri olan Mustafa Özcan, Diyanet’te çalışan biri olarak tanıtan Mustafa Özcan, örgütte Fethullah Gülen’den sonra gelen isim olarak biliniyor. Peki, Mustafa Özcan kimdir, nerelidir? Detaylar aşağıda…

Mustafa Özcan Kimdir?

Mustafa Özcan, 15 Temmuz darbe girişimini tasarlayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne üye bir terör suçlusudur.

Mustafa Özcan 1977 yılında İzmir'de Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı. Görev sırasında Fethullah Gülen ile tanışarak cemaatte boy göstermeye başladı. Özcan terör örgütünün sözde İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığı, ardından "hususi hizmetler" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda mahrem imamlığını yaptı. Örgütün finans kaynaklarından Kaynak Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Mustafa Özcan Örgütte Fethullah Gülen’den sonra en etkili isim olarak biliniyor.

Mustafa Özcan Nereli?

FETÖ üyesi olan Mustafa Özcan, 1951 yılında Kütahya'nın Gediz ilçesinde doğdu. Okul hayatına Kütahya’nın Gediz ilçesinde başlayan Mustafa Özcan, 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde göreve başladı. Mustafa Özcan, Fethullah Gülen'den sonra örgütün en etkili isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

MSB'den FETÖ açıklaması: Bu hain vatansız öldü MSB'den FETÖ açıklaması: Bu hain vatansız öldü

Mustafa Özcan ve Kumpas Davaları

FETÖ'nün önemli isimlerinden Mustafa Özcan, örgütün kumpas davalarını planlayan ve mali işlerini yöneten kritik bir figür olarak öne çıktı.

FETÖ'nün Türkiye'deki kumpas davalarının arkasındaki isimlerden biri olan Mustafa Özcan, özellikle Balyoz, Ergenekon, İzmir Casusluk ve 17/25 Aralık gibi soruşturmaları organize eden kişi olarak biliniyor. Bu davalar, askeri ve sivil kişilere yönelik sahte delillerle açılan davalar olarak tarihe geçti.

İddialara göre, Özcan, bu davalarda kullanılmak üzere çok sayıda kişinin özel hayatına dair bilgileri ve görüntüleri arşivledi. Bu bilgileri gerektiğinde kullanarak baskı ve manipülasyon yaptı. Özcan, örgütün içindeki tayin, atama ve para akışını da kontrol eden bir pozisyondaydı.

Fetullah Gülen'in Yerine Mustafa Özcan Mı Geçecek?

Savcı Serdar Coşkun'un hazırladığı "FETÖ çatı iddianamesi"nde Mustafa Özcan'ın, Gülen'in ilk talebelerinden ve ondan sonra gelen ikici isim olduğu, mütevelli heyeti içerisinde yer aldığı ifade edildi. Mustafa Özcan hakkında, birçok suçtan yakalama kararı bulunuyor.

Kaynak: Haber merkezi