Gülen'in yeğeni Kemal Gülen'in yaptığı bir paylaşım, tartışmaların fitilini ateşledi.

"Gülen Öldü" Paylaşımı

Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü

FETÖ elebaşı Gülen'in Kanada'ya kaçan yeğeni Kemal Gülen'in sosyal medya hesabından, "Fethullah Gülen Hocaefendi, uzun süredir mustarip olduğu kalp rahatsızlığına yenik düşerek dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Bu büyük kaybın verdiği acıyla taziyeleri kabul edemeyecek kadar derin bir hüzün içindeyim. Makamı âli olsun..." şeklinde bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımın ardından "Fetullah Gülen öldü" iddiaları sosyal medya platformu X'te (eski Twitter) kısa sürede trend topic oldu.

Hesabın Çalındığı Ortaya Çıktı

İddialar hızla yayılırken, Kemal Gülen’in hesabının aslında çalındığı açıklandı. Kemal Gülen, sosyal medyada yayınladığı bir video ile söz konusu paylaşımın kendisi tarafından yapılmadığını ve iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Gülen'in Son Görüntüleri Gündem Olmuştu

Öte yandan, kısa süre önce sosyal medyada paylaşılan "Fetullah Gülen'in son hali" başlıklı görüntüler büyük yankı uyandırmıştı. Görüntülerde oldukça kötü bir halde görünen Gülen’in demans hastası olduğu, yanında birinin yardımı olmadan hareket edemediği ve tanıdıklarını bile tanımakta zorlandığı ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmelerle birlikte Fetullah Gülen'in sağlık durumu ve geleceği hakkındaki belirsizlikler devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi