Tahriş, yanık ve yara tedavisinde kullanılan Fito krem birçok insan tarafından cilde de uygulanıyor. Popülerlik kazanmasından dolayı Fito krem ne işe yarar sorusu sıkça araştırılıyor. Fito krem hakkında akıllarda yer edinen soru işaretlerini gideriyoruz! İşte ayrıntılar…
Fito Krem Nedir?
Son zamanlarda sıklıkla araştırılan Fito krem, deri dokusu rahatsızlıklarının bölgesel tedavisi için kullanılan en popüler merhemler arasında yer almaktadır. İçerdiği etken maddeler (buğday ekstresi ve etilenglikol monifenil eter) sayesinde, dermatologlar tarafından sıklıkla önerilmektedir.
Çünkü Fito krem etken maddeleri sayesinde cilt hücrelerinin kendini yenilemesine yardımcı olmakla birlikte, kısa sürede cilt dokusunun yenilenmesini de sağlamaktadır. Bu sebeple ciltte oluşabilecek her türlü tahriş, yanık ve yara için kullanıma uygundur.
Fito kremin içeriğine değinmişken bu krem hakkında vatandaş, bir noktayı oldukça merak etmektedir: Fito krem antibiyotikli mi? Temiz bir içeriğe sahip olduğu bilinen merhem, antibiyotik içermemektedir.
Ayrıca bilinmesinde fayda vardır ki Fito krem 40 gramlık tüpler halinde satışa sunulmaktadır. Harici kullanım için uygun olmakla birlikte yalnızca eczanelerde satılmaktadır.
Fito Krem Ne İşe Yarar? Ne İçin Kullanılır?
Fito krem hakkında genel bir bilgi verdikten sonra, bu kremin ne için kullanıldığına bir göz atalım…
Günlük hayatta meydana gelen beklenmedik kazalar yüzünden cilt hasar görmektedir. Fito krem ise cildin herhangi bir bölgesinde oluşan her türlü hasarın ve yaranın giderilmesi için önerilen bir kremdir.
Bu krem ne işe yarar sorusunun cevabı ise, Fito krem prospektüsünde yer alan açıklamalara göre aşağıdaki gibidir:
- Fito krem yaraların iyileşmesini sağlamaktadır.
- Fito krem içeriği sayesinde, Egzama ve alerjik belirtilerin önüne geçmek için kullanılmaktadır.
- Aynı zamanda Fito krem her derecedeki yanık, soğuk ısırması ve soğuktan dolayı oluşan deri çatlaklarının tedavisinde oldukça önemli bir yere sahiptir.
Fito krem ne için kullanılır sorusunun yanıtı ise şu şekildedir:
- Fito kremin yaraların iyileşmesini sağladığını söylemiştik. Bu kapsamda krem; açık yaralarda, yüzülmelerde, sünnet kesiğinde ve lazer epilasyon sonrasında cildin yatışması için kullanılabilmektedir.
- Fito krem soğuklardan kaynaklı kuruluklara da iyi gelmektedir. Bu kapsamda krem; dudak çatlaklarında, egzamalarda ve duş sonrası kuruluklarda uygulanabilmektedir.
- Fito krem ne işe yarar sorusunun en popüler cevaplarından biri de cilt lekelerine iyi gelmesidir. Bu krem, ciltte oluşan ve sivilcelerin bıraktığı lekeleri yok etme konusunda da oldukça etkilidir.
- Fito krem aynı zamanda bir yanık ilacı olarak bilinmektedir. Fito krem güneş, kaynar su, ateş ve soğuk yanması gibi her yanığın tedavisinde kullanılmaktadır.
Fito Krem Faydaları
Fito krem ne işe yarar sorusuyla birlikte karşımıza, bu merhemin faydaları da çıkmaktadır. Birçok alanda kullanılan kremin aynı zamanda birçok faydası da bulunmaktadır.
Fito kremin faydaları ise aşağıdaki gibidir:
- Fito krem medikal açıdan cilt lekelerine iyi gelmekle birlikte, cilt tonu eşitsizliklerinin de önüne geçmektedir.
- Dudak ve deri kuruması sorunlarına, kozmetik ürünlerin yanı sıra medikal bir çözüm üretmektedir.
- Açık yaralara iyi gelmesiyle bilinen Fito krem, en kısa zamanda bu yaraları iyileştirmekte ve yeni hücre oluşumunu desteklemektedir.
- Fito krem, yanık kremi denildiğinde akla gelen ilk markalardan biridir. Çünkü bu krem yanıkları iyileştirmesiyle birlikte, ciltte kalan yanık lekesini de engellemektedir.
Fito Krem Nasıl Kullanılır?
Fito krem ne işe yarar konusunu detaylı bir şekilde inceledikten sonra, bu kremin nasıl kullanılacağına değinelim… Fito krem günde en az iki kez, tahriş olan bölgeye hafifçe masaj yaparak uygulanmalıdır. Yaraların önem derecesine ve yayılma durumuna göre, kullanım sıklığı artırılabilmektedir.
Fito kremin prospektüsünde yer alan bilgilere göre uygulaması aşağıdaki gibidir:
- Fito krem spatül vb. bir alet ile yara bölgesine sürülmelidir. Ardından ise uygulama yapılan bölge, gazlı bez yardımıyla kapatılmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gerek bir nokta vardır: Gazlı bezin krem ile sıvanması önerilir. Çünkü bu sayede uygulamanın yumuşaklığı korunmuş olur.
Krem emildikten sonra ise yıkanmalı, ardından tekrar uygulanmalıdır.
Fito Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?
Fito krem ne işe yarar konusu kapsamında, kremin cilt lekelerine iyi geldiğini söylemiştik. Dolayısıyla vatandaş, Fito kremin sivilce ve aknelere ne ölçüde çözüm sunduğunu oldukça merak etmektedir. Fito krem kullananlar sivilcelerinin geçtiğini paylaşmaktadır. Ancak sivilce ve akne problemlerinin varlığında öncelikle doktora danışmak gerekmektedir.
Fito Krem Yüze Sürülür Mü?
Cildi ve hücreleri yenileyen formülü sayesinde Fito krem, cildin her bölgesine sürülebilmektedir. Fito krem yüze kullananların bu konu hakkındaki yorumları aşağıdaki gibidir:
- ‘Fito krem ağdadan sonra kızaran cildime ve çıkan sivilcelerime iyi geldi. Memnun kaldım.’
- ‘Benim cildimde son derece olumlu sonuç vermiş bir kremdir. Başarılı bir hücre yenileyici.’
Fito Krem Yüzde Kaç Saat Kalmalı?
Peki yüze sürülen Fito krem ciltte ne kadar kalmalı? Öncelikle Fito krem ince bir tabaka halinde yüze sürülmelidir. Cilt kremi iyice emildikten sonra yıkanabilmektedir. Ancak önerilen, bir dahaki kullanıma kadar yıkanmamasıdır.
Fito Krem Fiyatları
Özellikle alerjik ve hassas ciltlerin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan Fito krem, fiyatı konusunda da oldukça merak edilmektedir. 2024 Ocak ayı ile birlikte ilaçlara zam gelmiş, Fito kremin fiyatı da artmıştır.
Fito kremin fiyatı 2024 güncel verilerine göre aşağıdaki gibidir:
- 40 gramlık tüpler halinde satışa sunulan Fito kremin fiyatı, 2024 Nisan ayı itibarıyla 132.34 TL olarak belirlenmiştir.
Fito Krem Yan Etkileri
Fito krem ne işe yarar kapsamında birçok madde sıralamıştık. Ancak bilindiği üzere medikal tedavide kullanılan her ilacın ve merhemin küçük de olsa bir yan etkisi bulunmaktadır. Bu kapsamda Fito krem yaratabileceği yan etkiler konusunda oldukça merak edilmektedir.
Genellikle kolay tolere edilebilen bir merhem olarak bilinen Fito kremin yan etkileri yok denecek kadar azdır. Ancak çok nadir olsa dahi aşağıdaki yan etkiler ortaya çıkabilmektedir:
- Vücudun herhangi bir yerinde şişlik
- Ağız ve boğazda şişlik ve yutkunmada zorluk
- Nefes alıp vermede zorluk
- Karın ağrısı