Kula Peri Bacaları namı diğer Kuladokya… Nevşehir’de olur da Manisa’da bu eşsiz güzellikler olmaz mı? Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Kuladokya, Manisalılar için gezip görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Nevşehir’e gidemeyen Manisalılar burası tam sizin için…
NASIL GİDİLİR?
Manisa‘nın Kula İlçesi’nde volkanik arazide yer alan Kula Peribacaları, hem görselliği hem de üstü açık yer bilimi laboratuvarı özellikleri taşımaktadır. İzmir-Ankara Karayolunda, 156ncı kilometrede, Kula’ya 16 km mesafede, Burgaz Köyünde bulunmaktadır. Bölgenin toplam alanı 37,5 hektar olup, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin 107. Tabiat Anıtı ilan edilmiştir.
KULA PERİ BACALARI NASIL OLUŞMUŞTUR?
Manisa gezilecek yerler içinde görülmesi gereken Kula ve çevresi, volkanik özellikli jeolojik yapıya sahip. Burgaz mevkiinde Gediz Nehri’nin üst kısmında bulunan Kula Peribacaları ısı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve erozyon etkisiyle oluşmuş. Burada 80 adetten fazla volkan konisi bulunuyor. Bu alandaki ilk volkan patlamasının 1.2 milyon yıl önce, son volkan patlamasının ise 10 bin yıl önce yaşandığı tahmin ediliyor. Üstelik burada peri bacalarının evriminin halen devam ediyor.
KULA PERİ BACALARI TABİAT ANITI
Peri bacalarının bozulmadan korunabilmesi için 37,5 hektarlık alan doğal sit ilan edilmiştir.
KULA PERİ BACALARI GİRİŞ ÜCRETİ
Kula Peribacaları'nın girişi ücretsiz. 24 saat açık olan bu tabiat anıtını dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kula Peribacaları bölgesinde kamp yapma imkanı da mevcut.