Dünyadaki birçok ülke, yıl boyunca çeşitli tarihlerde kendi ulusal kahve günlerini kutlamaktadır. Mart 2014'te, ICO'ya (Uluslararası Kahve Örgütü) Üye Devletler, dünya çapındaki kahve severler için tek bir kutlama günü oluşturmak amacıyla 1 Ekim'de Uluslararası Kahve Günü düzenlemeyi kabul etti.

Endonezya'nın ünlü Bali adası, ziyaretçilerine, "Kopi Luwak" veya "Luwak kahvesi" olarak bilinen ve Misk kedisinin midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdeğinden elde edilen, dünyanın en pahalı kahvesini deneyimleme imkanı sunuyor.
Endonezya'da, Luwak ya da Musang (Paradoxurus) olarak da adlandırılan Misk kedisinin midesinde sindirilemeyerek fermantasyona uğrayan çekirdekten elde edilen kahve, geleneksel kahve çeşitlerine göre daha az kafein içeriyor.

Luwak kahvesinin üretimi için Misk kedilerine genellikle arabica ya da robusta kahve ağacı meyvesi yediriliyor.
Kedinin midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdekleri dışkılama yoluyla çıktıktan sonra temizleniyor, yıkama, kurutma, dış kabuğun soyulması ve kavrulma gibi işlemlerden geçiyor.
Luwak kahvesinin kilosu, üretim işlemleri ve kalitesine göre, bin dolara kadar alıcı buluyor.

3-7 Mart 2014 tarihlerinde yapılan bir toplantıda, Uluslararası Kahve Örgütü tarafından Expo 2015'in bir parçası olarak Milano'da ilk resmi Uluslararası Kahve Günü'nün başlatılmasına karar verildi.

Uluslararası Kahve Günü'nün kesin kökeni bilinmemektedir. Bir etkinlik ilk kez 1983 yılında Japonya'da Tüm Japonya Kahve Birliği tarafından tanıtıldı .

"Uluslararası Kahve Günü" adı ilk kez Güney Yiyecek ve İçecek Müzesi tarafından kullanılmıştır. kutlamak ve ilk New Orleans Kahve Festivalini duyurmak için 3 Ekim 2009'da basın toplantısı.

Çin'de Uluslararası Kahve Örgütü tarafından tanıtıldı, ilk kez 1997'de kutlandı ve 2001 yılının Nisan ayı başlarında yıllık bir kutlama haline getirildi.

Tayvan, Uluslararası Kahve Günü'nü ilk kez 2009'da kutladı. Nepal, Ulusal Kahve Günü'nü ilk kez 17 Kasım 2005'te kutladı.

Dünya kahve gününüz kutlu olsun