Haziran ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar etkisini artırmaya başladı. Öyle ki, ülkenin bazı bölgelerinde termometreler 50 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için kendilerini suya attı. Ancak, önümüzdeki hafta daha yüksek sıcaklıklar etkili olacak. Uzmanlar, özellikle 23 Haziran tarihine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Meteoroloji uzmanı Mehmet Eren, resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda sıcak hava dalgalarıyla ilgili önemli uyarılar yaptı. Eren, 23 Haziran ile 27 Haziran arasında Basra Alçak Basıncı kaynaklı bir sıcak hava dalgası beklendiğini duyurdu. Bu hava dalgasının öncesi ve sonrası olmak üzere toplam 5 gün süreceğini belirtti.

Gqwnyn1X0Aa3C 9

Paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki hafta, 23 Haziran ile 27 Haziran arasında, toplamda 3 gün sürecek, ancak etkileri öncesi ve sonrası dahil olmak üzere 5 gün sürecek bir Basra Alçak Basıncı kaynaklı sıcak hava dalgası bekleniyor.”

Gqwnzrmwkaaaeza

Mardin’de düğüne katılan CHP lideri Özel halay çekti Mardin’de düğüne katılan CHP lideri Özel halay çekti

"KAVRULACAĞIZ"

Uzman, Basra Alçak Basıncını değerlendirerek şunları yazdı:

“Basra Alçak Basıncı genellikle Güneydoğu Anadolu üzerinden ilerleyip İç Anadolu, Akdeniz, Orta ve Güney Ege'ye yayılır. Bu sıcak hava dalgası kuru özellik taşır ve etkilediği bölgelerde genellikle İç Anadolu'yu kavurur. Ancak, Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde etkisi farklıdır. Bu basınç hareketi nedeniyle Batı Karadeniz ve Marmara'da poyraz rüzgarı daha güçlü eser. Ege'de ise bu rüzgar etezyen rüzgarını kuvvetlendirir; Kuzey Ege'de poyraz, Güney Ege'de ise karayel yönlüdür.”

Gqwonr6Wyaaciyj

KIRMIZI OLACAK

Eren, “850 hPa sıcaklık anomali haritasında görüldüğü üzere Batı Akdeniz, İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgeleri merkezde sıcaklık anomalileri gösterirken, 2 metre sıcaklık haritasına baktığımızda Türkiye'nin genelinde kızarmış bir görünüm vardır. Ancak Batı Karadeniz ve Marmara bölgeleri normallerde, hatta denizler normallerin altındadır (upwelling hadisesi)” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi