Manisa Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla lokma hayrı düzenledi. Manisa Gazeteciler Cemiyet önünde yapılan hayırda dökülen lokmalar vatandaşlara ikram edildi.

Lokma hayrına Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Filizkan’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler de katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Manisa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Filizkan, “24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümündeyiz. Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyoruz. Ancak gazeteciler olarak bir bayramı daha sorunlarla karşıladık. Meslek yasası, düşen ilan gelirleri, kapanan gazeteler ve işsiz kalan gazetecilerimiz var. Bu konu hakkındaki görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi defalarla milletvekillerimiz başta olmak üzere ilgililere ilettik. En kısa sürede çözüm bekliyoruz. Sorunlarımız çözülmezse daha çok gazete kapanacak, daha çok arkadaşımız işsiz kalacak.” dedi.

B45 0375 800X534

Lokma hayrı ile başta Manisa’da olmak üzere hayatını kaybeden gazetecileri anmak istediklerini dile getiren Filizkan, ebediyete irtihal eden gazetecilere de Allah’tan rahmet diledi.

Filizkan açıklamasına şöyle devam etti: “10 Nisan 1957’de kurulan cemiyetimizde kuruculuğu üstlenen başkanımız Ahmet Karaoğlanlar, Halil Onultmak, Yılmaz Kayan, Fahrettin Korurlareli başta olmak üzere Ahmet Kurşun, Nejat Tokbay, Bülent Dal, Şemsettin Ziya Evran, Kemal Besen, Hasan Soytürk, Pınar Erkmen, Ekrem Çelikok, Cevdet Aytaç, Hakan Südütemiz, Göral Mersinli gibi aramızdan ayrılan isimlere de Allah’tan rahmet diliyorum”

Saruhanlı'nın kurtuluşu kutlandı… İlçede 102’nci yıl coşkusu Saruhanlı'nın kurtuluşu kutlandı… İlçede 102’nci yıl coşkusu

B45 0371 800X534

Muhabir: Özkan ÇELİK