Manisa Valiliği 19 Eylül Gaziler Günü çerçevesinde gaziler onuruna Orduevi'nde bir kabul programı düzenledi. 

Programa Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel,  Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, MHP Manisa İl Başkanvekili Muammer Babuş, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Kur’an-I Kerim tilaveti okundu, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dua edildi.

Vatan ve bayrak uğruna canı pahasına mücadele ederken gazilik payesine kavuşan saygıdeğer gazilere şükranlarını sunan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Türkiye Büyük Millet Meclisince, 19 Eylül 1921 tarihinde Millî Mücadelemizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazilik’ ve ‘Mareşallik’ unvanlarının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Gününüzü kutluyorum.  Üzerinde yaşadığımız bu kutsal Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde, gaza anlayışı en önde gelen değerlerimiz arasındadır.

Vali Ünlü, sözlerine şöyle devam etti: “Aziz milletimiz için gazanın parolası şu dört kelime olmuştur: “Ölürsem şehit, kalırsam gazi…” Medeniyetimizin en belirgin özelliği olan gaza inancı, 1071’de bize Anadolu’yu verdiği gibi, Çanakkale’de, İstiklal Harbinde; millet ve devletimizin ilelebet var olacağını da dünyaya ilan etmiştir. Üzerinde yaşayarak huzur bulduğumuz şu cennet vatanın her taşında, her karışında, binlerce gaza erinin, şehidin, gazinin kanı vardır. Zira bizler için toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Dün cephede istiklal ve istikbaline sahip çıkan milletimiz, bugün de başta terör olmak üzere her türlü şer odaklarla mücadele etmektedir. Aziz milletimizin en son 15 Temmuz darbe girişimini canı pahasına engellemesi, gaza bilincinin milletimizin hafızasında hâlâ aynı tazeliği muhafaza ettiğini göstermektedir.

Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor

Şehitlerimiz ve gazilerimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği mücadele; kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak tarihin yaldızlı sayfalarında yerini almıştır.  Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu şerefli mücadeleyi bakınız nasıl tarif ediyor: Yılmam ölümden, yaradan, askerim; Orduma, “Gâzî” dedi Peygamberim. Bir dileğim var, ölürüm isterim: Yurduma tek düşman ayak basmasın! Tarihi boyunca, bağımsızlık aşkıyla haysiyetli bir şekilde yaşamış olan Türk Milleti, işgale ve esarete boyun eğmemiş büyük bir millettir. Bu süreç birçok vatandaşımızın, şehitlik ve gazilik mertebesine erişmesiyle nihayet bulmuştur.  Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere cennet vatanımızı emanet ederek, mukaddes bir miras bırakmıştır. Hür ve bağımsız Türkiye’nin geleceği için bu mukaddes mirasa, bu emsalsiz emanete sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmalı ve ülkemizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için birlikte çalışmalıyız. Bizler vatan için verilen mücadelenin önemini biliyoruz. Bu bilinçle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacak, gazilerimizi de her zaman baş tacı edeceğiz. Allah tüm gazilerimize uzun ömürler versin. Bizler daima sizlerin yanınızda ve hizmetinizdeyiz.”

Vali Ünlü, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, topraklarımızı vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Vatana ve milli birliğimize kast edenlere karşı verilen bütün mücadelelerde şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutan siz kıymetli gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.”

Muhabir: Özkan ÇELİK