Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa’ya dair yeni dönem yol haritasını ve hizmet politikasını paylaştığı toplantının ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla temeli atılan Gediz Kavşağıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Zeyrek, bu projenin Manisa için hayati önem taşıdığı belirtti. “Bu kavşağın yapılması Manisam için olmazsa olmaz olan bir şeydir” diyen Zeyrek, projenin bir an önce hayata geçmesi için belediye olarak tüm gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

TOPU KARAYOLLARINA ATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun olduğu brifinge katılan karayolları yetkilileri olmuştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Gediz’in su taşkın sınırında karayolları yetkililerinin projeyle ilgili bazı şüpheleri olduğunu belirterek topu karayollarına attı.  

Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardından: Cep Telefonları Patlatılabilir Mi? Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardından: Cep Telefonları Patlatılabilir Mi?

Zeyrek, “Seçim döneminden önce başlayan bu çalışmalara özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Maalesef orada Gediz’in su taşkın sınırında karayollarının bir şüphesi oluştu. Bizden ve kendi kurumlarından bir tane daha simülasyon istediler. Bu simülasyonlar hazırlandı ve korkulukların biraz daha yukarı kaldırılması gerekiyor. Ama seçim döneminde sanki kavşak başlamış ve önümüzdeki yıl hayata geçecekmiş gibi algı yaratmak sadece vatandaşı kandırmaktan ibarettir. Ben bunu seçim döneminde de sıkça söyledim.” ifadelerini kullandı.

“ÖLÜ DOĞMUŞ BİR BEBEK OLARAK YORUMLUYORUM”

Zeyrek sözlerine şöyle devam etti: “Oraya atılan sadece grabeton düzeyindeki beton atma ve temel atma töreni değildir. Bunun temel atma töreni şu şekilde olur. Kurum tarafından buradaki simülasyonlarla desteklenen ve Gediz’in su taşkın sınırı göz önüne alınarak gerçek kotlarıyla belirleyip orda bir imalata başlamasıdır temel atma töreni. O yüzden dolayı ben bizden önceki başkanın bu başlattığı çalışmayı ölü doğmuş bir bebek olarak yorumluyorum."

“MANİSA İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Zeyrek kavşağın yapılmasının Manisa için hayati önem taşıdığını vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu kavşağın yapılması Manisa’m için olmazsa olmaz olan bir şeydir. Biz de bunun bir an önce hayata geçmesi için kurumlarla ilgili görüşmesini yapıyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi