Manisa’da Şehzadeler İlçe Spor Müdürlüğü ile Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Geleneksel Türk okçuluğu kursu veriliyor. Şehzadeler, Yunusemre, Gölmarmara, Turgutlu ve Alaşehir ilçelerinden gelen 50’den fazla kursiyer geleneksel Türk okçuluğunu yaymak için eğitim alıyor.  Bu kapsamda eğitmen Sevda Barış tarafından verilen eğitimler Şehzadeler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde hafta içi her gün gerçekleştiriliyor.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, eğitimleri yerinde ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.  Müdür Kayaokay, kursiyerlerle birlikte ok atışı gerçekleştirdi.

Eğitim için sadece Şehzadeler değil ilçelerden de gelenlerini olduğunu ifade eden Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, “Halk Eğitim Merkezimiz öncülüğünde Şehzadeler İlçe Spor Müdürlüğü’nün destekleriyle hem merkezde hem ilçelerde geleneksel okçuluğu yayıyoruz,  eğitimler veriyoruz. İlçelerden okçuluk eğitimi almak isteyenler, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile bu eğitimi alıyorlar. Şu an Alaşehir, Gölmarmara, Turgutlu ilçelerimizden gelip okçuluk eğitimi alanlar var.  Eğitimin güzel verimli ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Armin Hodzic Manisa FK’da Armin Hodzic Manisa FK’da

Eğitmen Ediz Barış, Geleneksel Türk okçuluğu eğitimine talebin çok fazla olduğuna dikkat çekti. Barış, çocuğu sayesinde kendisinin de okçuluğu öğrendiğini ifade ederek, bu eğitimlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay’a, tesisler konusunda destek sağlayan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e, Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Erhan Özel’e etti.

Muhabir: Özkan ÇELİK