Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerini duyurarak atılacak adımları madde madde sıralamıştı. Tasarruf tedbirleri Görme Engelli Goalball Takımı’nın gideceği turnuvaya da yansıdı.

Tasarruf tedbirleri kapsamında ulaşım desteği bulamadıklarını açıklayan Görme Engelli Goalball Takımı Sorumlusu Mehmet Göktaş, “Görme engelli takımı turnuvaya trenle götürüyoruz.” çıkışıyla yetkilileri duyarlı olmaya davet etti. Başkan Mehmet Göktaş, “Araç bulamadık, destek alamadık diye sporcularımızı turnuvaya götürmemezlik yapamayız” dedi.

“GEREKİRSE TAKIMI TRENLE KONYA'YA GÖTÜRECEĞİZ”

Hazırlıkları Yapın! Çoktan Başladı… | 5 Eylül 2024 Manisa Elektrik Kesintisi Hazırlıkları Yapın! Çoktan Başladı… | 5 Eylül 2024 Manisa Elektrik Kesintisi

Henüz tren biletlerini almadıklarını ifade eden Başkan Göktaş, “Görme engelli sporcularımız mutlaka bu turnuvaya katılmak istiyor. Engellilerin spor yapması için her şeyi yaparız, her türlü yokluğa, imkansızlığa rağmen vazgeçmeyiz gerekirse yaya bile gideriz” dedi.

“SESLENİŞİMİZ RESMÎ VE TÜM STK TEMSİLCİLERİNE”

Manisa’daki tüm yetkililere seslenen Göktaş, “Başta belediyelerimizden, diğer kurumlardan, özel sektörden ulaşım desteği bekliyoruz. Engellilere spor yaptırmazsak, sağlıkları bozulur, zaten hareketsiz bir yaşantıları var, aynı zamanda evlerinden de çıkmıyorlar, spor yapması gereken kesim en başta engellilerdir, engellilerin spor yapması için herkes taşın altına elini koymalıdır.” şeklinde konuştu.

20 yıldır görme engelli gençleri yetiştirdiğini belirten Göktaş, sözlerine şöyle devam etti:

“2004 yılından beri il temsilcisi olarak görev yapıyorum. 20 yıldır çocuk yaşta görme engelli gençleri alarak yetiştiriyorum. Görme engelli gençlerden onlarca milli sporcu çıkıyor. Manisa’mızı ve ülkemizi temsil ederek bizleri gururlandırıyor. Bugüne kadar belki 300 turnuvaya sporcu götürdüm ancak hiç araç bulamadığı bir turnuva olmadı. İlk defa bu turnuva için araç desteği alamadım.”

“DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK”

Göktaş, “Biz araç bulamadık diye vazgeçersek, bundan en çok engelliler zarar görür, onun için vazgeçmeyeceğiz. Demirden korksaydık trene binmezdik. Haftaya goalball turnuvası var, öbür ay satranç turnuvası var. Daha başka aylarda yine spor faaliyetlerimiz var. Bizim ayda bir turnuvamız olur, ayda bir defa ulaşım talebimiz olacak. Başta belediyelerimiz olmak üzere kamu ve özel sektörden destek bekliyoruz.” dedi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL