Altın fiyatları, küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Ons altın, haftanın üçüncü işlem gününde 2.670 dolara kadar çıkarak tarihi bir rekor kırdı. Bu yükselişin ardından gram ve çeyrek altın fiyatları da ons altına paralel bir seyir izledi. Gram altın ise 3.000 TL bandına hızla ilerliyor.

Yatırımcılar, özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikalarına odaklanmış durumda. Faiz indirimlerinin devam edeceği beklentisi piyasalarda altın fiyatlarını yukarı çekerken, ABD'den gelen veriler bu beklentileri güçlendirdi. Ağustos ayında ABD Tüketici Güven Endeksi'nin 98,7'ye gerileyerek, 2021’den bu yana en büyük düşüşü yaşaması, Fed’in faiz indirimlerini hızlandırabileceği sinyallerini verdi.

Uzmanlar, Fed’in kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimine gitme olasılığının yüzde 60’ı geçtiğini belirtiyor. Faiz indirimleri altının cazibesini artırırken, yatırımcılar gram altının 3 bin lira seviyesine ulaşabileceği tahminleri üzerinde duruyor.

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş trendi, faiz indirim sinyallerine bağlı olarak önümüzdeki dönemde de devam edebilir. Yatırımcılar, piyasaları yakından takip ederek stratejilerini belirlemeye çalışıyor.

Emekli Zammında Son Durum! Milyonlar Bekliyor… Rakamlar Ortaya Atıldı! Emekli Zammında Son Durum! Milyonlar Bekliyor… Rakamlar Ortaya Atıldı!

Global Kripto Piyasalarında Hareketlilik: Bitcoin ve Ethereum Fonlarına Rekor

Kripto para yatırım fonları, özellikle Bitcoin ve Ethereum’a yönelen büyük ilgiyle 321 milyon dolarlık net girişle dikkat çekiyor. Faiz indirimleri ve artan güven, piyasaları hareketlendirdi.

Kripto para yatırım piyasaları, bu hafta dikkat çekici bir canlanma yaşadı. CoinShares'in yayınladığı son rapora göre, özellikle Bitcoin ve Ethereum fonlarına yapılan yatırımlar, toplamda 321 milyon dolarlık net girişle zirve yaptı. Bu büyük artış, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından beklenen faiz indirimlerinin ve yatırımcı güvenindeki artışın etkisiyle gerçekleşti.

Uzmanlar, son iki haftadır toparlanma sürecinde olan kripto para fonlarına olan bu yoğun ilgiyi, küresel ekonomik belirsizlikler ve geleneksel piyasalardaki dalgalanmaların sonucu olarak değerlendiriyor. Raporda, iki haftalık düşüş eğiliminin ardından fonların yeniden yükselişe geçtiği belirtilirken, toplamda 321 milyon dolarlık para girişi, kripto piyasalarının toparlanma sürecinin hızlandığını gösteriyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi