Bakanlık duyurdu! Okullara 30 bin temizlik personeli alınacak Bakanlık duyurdu! Okullara 30 bin temizlik personeli alınacak

Kırkağaç Kaymakamlığı, Kırkağaç Belediyesi, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen projeyle coğrafi işaretleme alarak tescillenen Kırkağaç kavunlarının hasat çalışmaları tamamlandı. Bu yıl 10 bin dekarlık alanda ekimi yapılan kavunlardan 30 bin ton rekolte bekleniyor.

Deseni, kokusu, aroması ve dayanıklılığı ile ünlü Kırkağaç kavunlarının yaklaşık yüzde 70’i, kış aylarında satışa sunulmak üzere askılara alındı.

Kavunlar Dikkatlice Taşınıyor

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, kavunların dikkatlice taşındığını belirterek, “Kavunların nakliyesi sırasında zarar görmemesi için kullanılmayan battaniye ve yorganlarla römorkların kenarlarını sarıyoruz. Çünkü nakliye sırasında alacakları bir zarar, depoda çürümelerine neden olabilir,” dedi. Depolarda iklim kontrolü sağlamak için klima, havalandırma sistemleri ve ısıtma sistemleri kullanılıyor.

Büyük Bir Emek Gerektiriyor

Kırkağaç kavunlarının tarladan sofraya ulaşmasının büyük bir emek gerektirdiğini ifade eden Özarı, “Kavunun hazırlanması, taşınması ve depolanması zorlu bir süreç. Bu yılki rekoltenin çiftçilere hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır çiftçilik yapan Mehmet Sarıaslan ise, “Kırkağaç’ın özel altınbaş tohumu ile kavunlarımızı ekiyoruz. Hasadını yapıp dikkatlice saklıyoruz. Bu zahmetli süreç, lezzetli kavunların sofralarımıza ulaşmasını sağlıyor” dedi.

Kaynak: İHA