Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde gece saatlerinde çıkan yangın, tomografi cihazlarının bağlı olduğu güç kaynağından kaynaklandı. Kısa süreli paniğe yol açan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Denizli’de kaza… Motosikletin çarptığı emekli öğretmen kurtarılamadı Denizli’de kaza… Motosikletin çarptığı emekli öğretmen kurtarılamadı

HASTANE KORİDORLARINDA KISA SÜRELİ PANİK

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde, saat 00.00 sıralarında çıkan yangın, hastane koridorlarını duman altında bırakarak kısa süreli paniğe neden oldu. Yangın, tomografi ve MR cihazlarının bağlı olduğu teknik odada, henüz bilinmeyen bir sebeple başladı. Dumanları fark eden hastane personeli, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talep etti.

İTFAİYENİN HIZLI MÜDAHALESİ YANGINI KONTROL ALTINA ALDI

Yangının ihbar edilmesi üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, olay yerine kısa sürede ulaştı ve yangına hızla müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alınırken, itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparak, koridorlarda biriken yoğun dumanı tahliye etti.

YANGININ NEDENİ GÜÇ KAYNAĞI

Yangın sonrası yapılan ilk incelemelerde, yangının hastanenin tomografi cihazlarının bağlı olduğu güç kaynağından çıktığı belirlendi. Dumanın yoğun olduğu bölgelerde, hasta servislerinde kalan bazı hastalar tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangının kesin nedeni ve sorumlulukların belirlenmesi amacıyla ekipler tarafından başlatılan inceleme devam ediyor. Yangının neden olduğu maddi hasarın boyutları ve cihazların durumu da incelemeler sonucunda netleşecek.

Kaynak: İHA