BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın ve dolar dışında alternatif yatırım araçlarına yönelmenin önemine vurgu yaptı. Bu noktada gümüşün ön plana çıktığını belirten uzman, yatırımcıların dikkatini çekti. Gümüşün, volatil piyasa koşullarında güvenli bir liman olabileceğini ifade etti.

FED’İN FAİZ KARARININ ARDINDAN YATIRIM STRATEJİSİ

Hatice Kolçak, FED'in faiz kararının ardından altın ve dolar piyasalarında yaşanan dalgalanmaların yatırımcılar arasında kafa karışıklığı yarattığını belirtti. "Ne dolar ne altın" diyerek yatırımcılara farklı bir bakış açısı sundu. Kolçak, bu klasik yatırım araçlarının ötesinde daha yenilikçi ve potansiyel olarak kazançlı yatırım fırsatlarına yönelmenin önemine dikkat çekti.

ALTIN FİYATLARINDA DEĞER KAYBI BEKLENTİSİ

Kolçak, altın fiyatlarının son dönemlerdeki artışının büyüme potansiyelini artırdığını ancak bu durumun aynı zamanda değer kaybı riski taşıdığını ifade etti. Yatırımcılara, altın fiyatlarında olası bir düşüş konusunda dikkatli olmalarını tavsiye eden Kolçak, piyasalardaki belirsizliklerin bu yatırım aracını daha riskli hale getirdiğini belirtti.

  

Kaynak: Haber Merkezi