Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hafta sonunda İç Anadolu, İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi yaşanabileceğini belirtti. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Macit, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 12 derece altına düşeceğini söyledi.

Manisa’ya çok yakın… Türkiye’nin ilk terapi ormanı! Manisa’ya çok yakın… Türkiye’nin ilk terapi ormanı!

Macit, cuma günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağış beklendiğini ifade etti. Özellikle öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı olabileceği konusunda uyarıda bulunan Macit, hafta sonu da Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışların devam edeceğini belirtti. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini ekledi.

Macit, hafta sonunda Ankara’da hava sıcaklığının 12-13 derece civarında olacağını ve en düşük sıcaklığın 2-3 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İstanbul’da sağanak yağışların devam edeceğini ve sıcaklıkların 11-17 derece arasında olacağını kaydeden Macit, İzmir’de yağış beklenmediğini ve hava sıcaklığının 10-18 derece arasında olacağını açıkladı.

Zirai don riski nedeniyle tarımla uğraşan vatandaşların dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: İHA