Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini gerçekleştiren Boeing 777 tipi yolcu uçağı, inişe yaklaşık iki saat kala türbülansa girdi. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin memurunun hafif yaralandığı belirtildi.

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

THY Basın Müşavirliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TK24 sefer sayılı İstanbul (IST) - Taipei (TPE) uçuşumuzu gerçekleştiren uçağımız, Taipei Havalimanı’na 2 saat mesafede olumsuz hava şartlarına maruz kalmıştır. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Taipei'ye sorunsuz bir iniş gerçekleştirilmiş olup, sağlık ekipleri uçağı karşılamış ve ilk müdahalede ciddi bir bulguya rastlanmamıştır. 2 yolcumuz, talepleri doğrultusunda hastaneye sevk edilmiştir. Uçuş güvenliğini her zaman ön planda tutan Türk Hava Yolları, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duymaktadır ve yolcularımızın sağlık durumunu yakından takip etmektedir."

Meteoroloji yeni hava durumu raporunu açıkladı! Manisa’da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji yeni hava durumu raporunu açıkladı! Manisa’da bugün hava nasıl olacak?

İNİŞ SORUNSUZ TAMAMLANDI

214 yolcu ve 17 mürettebatla Taipei'ye başarılı bir iniş yapan uçak, olay sonrası gerekli kontrollerden geçirildi. Yaralanan yolculara ilk müdahaleler havaalanında yapılırken, 2 yolcu da talepleri üzerine hastaneye sevk edildi.

TÜRBÜLANS RİSKİNE KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Türbülans nedeniyle yaşanan yaralanmalarda ciddi bir durum tespit edilmezken, THY yolcu ve mürettebatın güvenliği konusunda gerekli adımları attığını belirtti. Yolcu ve uçuş güvenliği her zamanki gibi öncelik olarak vurgulandı.

Kaynak: İHA