Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 gün önce meydana gelen motosikletli trafik kazasında 17 yaşındaki Sarp Ege Çakır hayatını kaybetti. Kazada evladını kaybeden Osman ve Yeliz Çakır çifti, oğullarının ölümüne neden olduklarını öne sürdükleri sürücünün serbest bırakılmasına büyük tepki gösterdi. Aile, "Ciğerimiz yanıyor. Tek isteğimiz adalet, adalet, adalet" diyerek adalet sistemine olan güvenlerini yitirdiklerini ifade etti.

Manisa’da Sarp Ege Çakır’a Çarpan Araçtan İnenler Hemen Sigara Yaktı

Manisa lisesini bitirip üniversite sınavlarına hazırlanan 17 yaşındaki Sarp Ege Çakır’ın hayatını kaybettiği kazanın detaylarıyla ilgili bilgi veren Sarp Ege’nin arkadaşı Buğu Ada Deniz Ölmez, önlerindeki otomobilin boş park yeri için birden direksiyonu önlerine kırarak motosiklete çarptığını belirtti.

Kazaya neden olan sürücünün ise bir süre aracından çıkmadığını, sonrasında araçtan iki kişinin indiğini ilk yaptıkları işin sigara yakmak olduğunu dile getiren Buğu Ada Deniz Ölmez, “Biz kimseye çarpmadık tam tersine bize çarptılar. Kaldı ki erkek arkadaşımın hız yaptığını iddia eden sürücü ani dönüşle bizim hayatımızı kararttı. O kişi fren yerine gaza basarak Sarp’ı kendi aracı ile park halindeki araç arasında sıkıştırarak ölümüne neden oldu. Başında kaskı vardı. O dikkatsiz, vurdum duymaz sürücü canımdan canı kopardı.” dedi.

Sarp Hız Yaptı Kağıdı İmzalattılar

Trafik Kazasında yaşamını yitiren Sarp Ege’nin kız arkadaşı Buğu Ada Deniz Ölmez, “Karakola ifadeye gittiğimde önüme önceden hazırlanmış Sarp’ın hızlı olduğu, adamın yavaş olduğu yönünde satırların yazılı olduğu evraka imza atmamı istediler. Ben okuduktan sonra ‘Hayır Sarp hız yapmadı ve kimseye çarpmadığı gibi tam tersine bize adam çarptı’ dememe karşın benzer ifadeyi imzalattılar. Kaldı ki Sarp ile bir buçuk yıla yakın arkadaşlığımız var hiçbir zaman hız yapmamıştır. Hız yaptı iftiralarıyla acımızı daha çok derinleştirmekte neyin nesidir anlaşılır gibi değil.” şeklinde konuştu.

Acılı Ailenin İsyanı: Bu Kaza Değil Cinayet!

Manisa’da binlerce tenis ve yüzme sporcusu yetiştiren spor insanı aynı zamanda da beden eğitim öğretmeni olan baba Osman Çakır, oğlunun yaşamını yitirdiği olay yerine giderek kazanın oluş şeklini en ince ayrıntılarıyla kayda aldı.

Oğlunun kullandığı motosikleti, yediemin deposundan alan baba Osman Çakır,  “Motosikletin yürüyen aksanları başta olmak üzere ciddi bir hasarı yok. Bu da oğlumun hız yapmadığını gözler önüne ortaya koyuyor. Olay yerinde yaptığım incelemeden anlaşıldığı gibi oğlum sürücünün kendisine çarpmasıyla dengesini kaybederek motosikleti ile savruldu. Sonrasında sürücünün fren yerine gaz pedalını tercih etmesi oğlumun iki araç arasına sıkıştırılarak tam bir trafik cinayetine kurban gitmesine neden oldu. Bu kaza değil tam tersine cinayettir. Buradan Cumhuriyet Savcısına sesleniyoruz bir köpek bile ölse daha fazla hassasiyet gösterildi. Sonuçta gencecik bir fidan yaşamını yitirmiş, onun ölümüne yol açan kişi biz cenazemizi kaldırmadan elini kolunu sallayarak salıverildi. Buna ne vicdan ne de yürek kabul eder. Bizim tek isteğimiz adalet, adalet, adalet.”

   

“Ciğerimiz Yanıyor: Ailecek İşin Peşini Bırakmayacağız”

Sarp Ege Çakır’ın ölümüyle ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir kendi sosyal medya hesabı üzerinden kaza ile olan tüm ihmaller zincirini dile getirerek yetkililere seslendiğine işaret eden baba Osman Çakır, oğlunun kaza geçirdiği olay yerine giderek tüm olumsuz olasılıkları yeniden gözden geçirerek cep telefonu ile kayıt altına aldı. Baba Çakır, “Şuradan şunu söylem istiyorum kesinlikle işin peşini bırakmayacağım. Kendini bilmez aracın sürücüsü Ata Ö.’nün trafik cinayetine yol açtığı açıkça ortadadır. Sürücü frene basacağına gaza basarak oğlumu park halindeki araç arasında adeta tost haline getirdiği fotoğraflardan ortaya çıkıyor. Kaza sonrasında soruşturmayı üstlenenler, trafik raporu tutanlar, oğlumun olay yerinde yaşamını yitirmesine karşın yaşıyormuş gibi hastane acili yerine 112 ambulansı ile morga nakledilmesini de içine alan ihmaller zinciri avukatlarım aracılığı ile yargıya taşıyacağım. Ciğerimiz yanıyor. Kaldı ki Cumhuriyet Savcımız içiniz rahat olsun tüm kameraları izlemeye aldık, düzenlenen trafik tutanağında şüpheler gördüm demesine karşın neden sürücü hiçbir şey olmamış gibi salıverildi. Bunu da anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Narin cinayetinde anne ve ağabey tutuklandı! Narin cinayetinde anne ve ağabey tutuklandı!

Sarp’ın Anısı Yaptırılacak Bir Çocuk Parkında Yaşayacak

Sarp Ege Çakır’ı hayatta koparak o kaza sonrasında yaşamları kararan Osman-Yeliz ve kızları Ceren Çakır, evlatlarının isminin ölümsüzleştirmek adına çalışmalara başlatacaklarını dile getirerek, “Öncelikle oğlumuzun ölümüne neden olan Motosikleti satıp üzerine ekleyeceğimiz para ile Sarp Ege Çakır çocuk parkı yaptıracağız. Sarp’ın bundan sonra adı çocuk parkında ve farklı etkinliklerde yaşatacağız.” ifadelerini kullandılar. 

Muhabir: AHMET ÜNSAL