Sıra dışı tarzı ve güçlü seseiyle adından sık sık söz ettiren Hayko Cepkin, yaptığı işler ile sanat dünyasında kendine güçlü bir yer edinmiştir. Rock sanatçısı, vokalist, piyanist ve söz yazarı olan Hayko Cepkin’in hayranları Hayko Cepkin nereli sorusunu da merak ediyor. Hayko Cepkin’in memleketi ve kariyeri dahil olmak üzere tüm merak edilenleri yanıtladık!

Hayko Cepkin Nereli?

Hayko Cepkin alternatif metal, post hardcore, Anadolu rock ve endüstriyel metal türlerinde müzik yapan ve büyük bir hayran kitlesi olan sanatçılarımızdan biridir. Kendine has tarzı ile müzik çalışmalarını devam ettiren Hayko Cepkin nereli merak edilmektedir.

Hayko Cepkin’in İstanbul’da dünyaya geldiği bilinmektedir. Babasının ise Ermeni kökenli ve Yozgatlı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle Hayko Cepkin aslen Yozgatlıdır.

Hayko Cepkin Nereli 4

Hayko Cepkin Kimdir?

Türkiye'nin en çok düet yapan sanatçılarından biri olan Hayko Cepkin, alternatif metal, post hardcore, Anadolu rock ve endüstriyel metal türlerinde müzik yapmaya devam ediyor. Hayko Cepkin, bu çok yönlülüğü sayesinde hem kendi hayranlarının hem de çok daha geniş bir kitlenin dikkatini çekiyor. 

“Doğa için Çal” gibi çevre ile ilgili farkındalığı artırmayı hedefleyen organizasyonlarda da ismine aşina olduğumuz yetenekli müzisyenin hayatı ve müzik kariyeri merak edilenler arasında yer alıyor. Hayko Cepkin nereli sorusunu yanıtladıktan sonra Hayko Cepkin kimdir, tanıyalım…

Hayko Cepkin, Özel Getronagan Ermeni Lisesini bitirdikten iki yıl sonra Mimar Sinan Üniversitesinde şan, solfej ve piyano dersleri almıştır. 1997 yılında piyano ve armoni eğitimi alan Hayko Cepkin profesyonel müzik kariyerine klavyeci olarak başlamıştır.

Hayko Cepkin’in hayatı kadar gerçek adı da merak edilmektedir. Ancak, yetenekli sanatçı sahne ismi kullanmamaktadır. Hayko Cepkin ünlü sanatçının gerçek adıdır.

Sarıyer Börekçisi Kimin? Meşhur, Tarihi, Hakiki, Öz… İlk Sarıyer Börekçisi Hangisi? Sarıyer Börekçisi Kimin? Meşhur, Tarihi, Hakiki, Öz… İlk Sarıyer Börekçisi Hangisi?

Bunlara ek olarak, hem kamuoyu tarafından hem de hayranları tarafından merak edilen bir konu olan Hayko Cepkin’in bir gözünün diğerine göre daha farklı olmasına da değinelim.

Hayko Cepkin'in sağ gözünde lipitoz adı verilen bir kas zayıflığı vardır. Bu nedenle, ünlü şarkıcının sağ gözünün kapağı diğerine göre daha kapalı gözükmektedir. Sağ gözü tam olarak açılmadığı için Hayko Cepkin, sol gözünü kullanarak tüm mimiklerini yapabilmektedir.

Hayko Cepkin’in resmi Instagram hesabı @haykocepkin’dir. Ünlü sanatçının 1 milyon civarında takipçisi ve 704 adet gönderisi bulunmaktadır.

Hayko Cepkin Ailesi

Hayko Cepkin nereli sorusuna cevap verdikten sonra Cepkin’in ailesinden de bahsedelim. 

Yozgatta Ermeni bir ailenin çocuğu olan Cepkin, kalabalık bir evde büyüdüğünden bahsetmiştir. Annesi ev hanımı ve babası da bir dönem demircilik yapmıştır.

Hayko Cepkin’in ablasının vefat ettiğine dair birtakım haberler çıkmıştır. Ancak konu isim benzerliğinden ibaret olup, Hayko Cepkin’le bir ilgisi bulunmamaktadır. Hayko Cepkin’in Melina Cepkin adında bir kız kardeşi olduğu bilinmektedir.

Hayko Cepkin Nereli 1

Hayko Cepkin Kariyeri

İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile başarılı bir çıkış yapan Cepkin, ikinci albümü Tanışma Bitti ile daha fazla hayran kitlesine sahip olmaya başlamıştır. Üçüncü albümü "Sandık" ile daha geniş kitlelere hitap etmiş ve adından söz ettirmeye devam etmektedir.

İlk albümü Sakin Olmam Lazım'ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak adlandırdığı albümünün konusunu kendi ile ilgili olarak açıklamıştır. Hayko Cepkin, "Tanışma Bitti"nin konusunu "korku" olarak seçti ve insanların korkularıyla yüzleşmeleri gerektiğini vurgulamıştır.

Hayko Cepkin'in bir sonraki albümü olan "Aşkın Izdırabını... " 13 Kasım 2012'de piyasaya sürmüş ve konu olarak da Aşk temasını seçmiştir. 2016 yılında Beni Büyüten Şarkılar Vol.1 adlı albümünü çıkaran Hayko Cepkin, çocukluğunda dinlediği şarkıları kendine has bir şekilde yorumlamıştır.

2006, 2007 ve 2009 yıllarında Hayko Cepkin, Van için Rock ve Rock Müzikaller gibi bir dizi organizasyonda yer almıştır.

2014 yılında sanatçı İstanbul'dan ayrılmış ve İzmir'in Selçuk ilçesine yerleşmiştir. Şirince'den 9 dönümlük bir araziyi satın alan sanatçı, orada Varil/Barrel Kampı olarak bilinen bir konaklama alanı oluşturmuştur. Hayko Cepkin de kariyerindeki müzik çalışmalarına da burada devam etmektedir.

Hayko Cepkin'in Şarkıları ve Yer Aldığı Projeler

Hayko Cepkin nereli, kimdir gibi merak edilen konulara değindikten sonra ünlü şarkıcının bu zamana kadar yaptığı şarkılardan ve yer aldığı programlardan da bahsedelim.

Hayko Cepkin’in albümleri aşağıdaki gibidir:

  • 2005: Sakin Olmam Lazım
  • 2007: Tanışma Bitti
  • 2010: Sandık
  • 2012: Aşkın Izdırabını...
  • 2016: Beni Büyüten Şarkılar Vol.1
  • 2020: Karantina Günlüğü (Burak Malçok ile)
  • 2019: Kabul Olur / Dans Et

Hayko Cepkin’in single çalışmaları şu şekildedir:

  • 2018: "Azad" (Cenk Durmazel ile)
  • 2020: "Hayvaaağ1n"
  • 2020: "Tutacağım Ellerini" (Cem Adrian ve Halil Sezai ile)
  • 2022: Destina

Hayko Cepkin’in yer aldığı televizyon programları ve filmler ise aşağıdaki gibidir:

  • 2008: Komedi Dükkanı                  
  • 2010: Gecekondu                
  • 2011: Extreme-G                
  • 2012: Acayip Hikayeler                 
  • 2012: Kulaktan Kulağa                   
  • 2014: Arkadaşım Hoşgeldin           
  • 2014: Extreme                    
  • 2014: Kardeş Payı               
  • 2016: Güldür Güldür
  • 2005: Balans ve Manevra
  • 2008: Çocuk
  • 2012: Acayip Hikayeler

Hayko Cepkin Nereli 6

Hayko Cepkin Evli Mi?

Hayko Cepkin ile ilgili merak edilen sorulardan olan Hayko Cepkin evli mi sorusuna da yanıt verelim. 

2018 yılında sürpriz bir şekilde sosyal medyadan evlendiğini duyuran Hayko Cepkin, 15 sene birliktelik yaşadığı aikido öğretmeni olan Aslı Kula ile dünya evine girmiştir. 

Kuşadası’nda küçük bir tören ile nikaha kıyan çift, sosyal medyadan şu açıklamaları yapmıştı: 

“15 yıllık birlikteliğimizi ailemizin ve dostlarımızın katılımı ile taçlandırdık. Çok güldük çok eğlendik. Mutluluğumuza ortak olan herkese sonsuz teşekkürler.”

Hayko Cepkin Nereli 5

Aslı Kula Kimdir?

Hayko Cepkin ile 15 yıllık birlikteliğin ardından sürpriz bir nikah ile evlenen Aslı Kula’nın da kim olduğu merak edilmektedir.

İzmirli olan Aslı Kula, Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Aslı Kula, aikido öğretmenidir ve doğaya, hayvanlara ilgi duymasıyla tanınmaktadır.

Hayko Cepkin nereli sorusu etrafında tüm merak edilenleri yanıtladık!

Muhabir: Özkan Çelik