Zamlı evde bakım maaşları, 15 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla PTT ve IBAN hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Vatandaşlar, bu tarihten itibaren yeni maaşlarını çekebilecekler.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu

Evde bakım maaşı almak isteyenler, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapabilirler. Maaşın alınabilmesi için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık durumu ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgilerin incelenmesi gerekmektedir.

A T M

Kimler Evde Bakım Maaşı Alabilir?

Evde bakım maaşı, ağır engelli raporu bulunan ve hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi günlük ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara verilmektedir.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Sorgulama

Evde bakım maaşı, e-Devlet'in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor. Ayrıca, SMS ile de sorgulama yapılabilir. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’ye SMS göndererek evde bakım maaşı öğrenilebilir.

Temmuz ayı itibarıyla zamlı ödemeler, vatandaşların hesaplarına yatacak ve bu sayede evde bakım maaşı alanlar, artırılmış tutarlarla desteklenmiş olacaklar.

İkinci el araç satışında yeni sistem hayata geçiyor! İkinci el araç satışında yeni sistem hayata geçiyor!

650X344 166478448380345

Kaynak: Haber Merkezi