Sosyal medyanın parlayan yıldızlarından biri haline gelen Hiraizerdüş, son dönemlerde paylaştığı konser videoları ve şarkıları ile büyük bir hayran kitlesi edinmiştir. Günden güne artan popülerliği ile dikkat çeken Hiraizerdüş, müzik dünyasında adından sıkça söz ettirmektedir. Peki, Hiraizerdüş kimdir? Şarkıları ve hayatı hakkında merak edilen tüm detaylar burada...

Hiraizerdüş Kimdir?

Hiraizerdüş, son dönemlerin müzik dünyasında dikkat çeken isimlerden biri haline gelmiştir. Sosyal medyada da konser paylaşımlarıyla sıklıkla merak edilmektedir. Peki, Hiraizerdüş kimdir?

Hiraizerdüş besteci, şair, yazar ve şarkıcı olarak tanınmaktadır. Hiraizerdüş’ün gerçek adı Hakan Bozdağ’dır. Çocukluk yıllarını Arhavi’de geçirdiği bilinen Bozdağ, müzik ve edebiyat dünyasında kendine önemli bir yer edinmiştir.

Hakan Bozdağ, lise yıllarında Hiraizerdüş ismini kendisine lakap olarak seçmiştir. Bu ismin anlamının, “kutsal iyiliğe giden yol karanlıktan geçer” şeklinde açıklamaktadır. Bu ismin Bozdağ'ın hayat felsefesini yansıttığı belirtilmektedir.

Genç yaşta müziğe ve edebiyata olan ilgisi ile öne çıkan Hiraizerdüş, fen ilimlerinde de eğitim görmüş ve bu alanlarda kendini geliştirmiştir. Şiraz ve Şam bölgelerinde üç yıl boyunca fen ilmi eğitimi aldığı bilinmektedir.

Hiraizerdüş yazdığı eserlerle geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. İbranice, Farsça ve Kürtçe dillerinde yazdığı şarkılar ve şiirlerle dinleyicilerinin beğenisi toplamaktadır.

İlk kitabı Elya ile edebiyat dünyasına adım atan sanatçı, bu kitabın ardından Çok Güzel Tükendik ve Topla Yüreğimi Gidelim Buradan isimli eserlerini de okuyucuları ile buluşturmuştur.

Hiraizerdüş konser videoları ve şarkılarıyla sosyal medyada büyük bir ilgi görmeye devam etmektedir. Hiraizerdüş kimdir sorusunu kısaca yanıtladık…

Hiraizerdus Kimdir 5

Hiraizerdüş Kaç Yaşında?

Hiraizerdüş, gerçek adıyla Hakan Bozdağ, 10 Ekim 1983 tarihinde doğmuştur. Bu bilgiye göre Hiraizerdüş 2024 yılı itibarıyla 40 yaşındadır.

Hiraizerdüş Nereli?

Hiraizerdüş Artvin’in Şavşat ilçesinde doğmuştur. Çocukluğunu ise yine Artvin'e bağlı Arhavi ilçesinde geçirmiştir. Dolayısıyla Hiraizerdüş’ün Artvin’li olduğu bilinmektedir.

Hiraizerdus Kimdir 3

Hiraizerdüş Neden Maske Takıyor?

Hiraizerdüş, son yıllarda hem müziği hem de karakteristik duruşuyla dikkat çeken bir sanatçı olarak öne çıkmıştır. Hiraizerdüş kimdir sorusunun yanında merak edilen en ilginç konulardan biri de neden maske taktığıdır. Bu konuda net bir açıklama yapmayan Hiraizerdüş, bir konuşmasında maske takma nedenini dolaylı olarak anlatan bir hikaye paylaşmıştır.

Netflix Anime Önerileri: İzlemeniz Gereken En İyi 15 Anime Netflix Anime Önerileri: İzlemeniz Gereken En İyi 15 Anime

Hiraizerdüş, çocukluk yıllarına dair bir anısını şu şekilde dile getirmiştir:

"Sarı suyu ben aşırı seviyordum. Bakkalda satılıyordu o zamanlar. Bende çok istiyordum. Gerçekten isyanlarımı arttırdığım bir gün, ormanlık alanda küçük bir para buldum. Koşarak bakkala gittim ve 7 tane sarı su istedim. Çünkü evde 6 kişi daha var. Bakkal bana paranın artık geçmediğini söyledi. Bende aldığım yere geri bıraktım parayı. Daha sonra 1 metre sonra kağıt para buldum. Onunla birlikte koşarak bakkala gittim ve 7 tane sarı su aldım. Artan parayı da parayı bulduğum yere bıraktım. 7 sarı suyu da eve götürdüm.

Benim aslında maske hikayem, hayat hikayem buna benziyor. Ben 7 tane sarı su istiyorum, devamı kiminse onun olsun. Ben 1 adamım, 2 adamlık muamele istemiyorum. Belki de bu yüzden maske takıyorum." sözleriyle, maske takmanın onun için bir tür kendini ifade etme biçimi olduğunu ve haksızlıklar karşısında gösterdiği duruşu temsil ettiğini ima etmiştir.

Bu hikaye, Hiraizerdüş’ün hayata ve adalete bakış açısını yansıtmaktadır. Kendisi, yaşadığı bu olayın hayatında derin izler bıraktığını ve bu yüzden maskeyi bir sembol olarak kullandığını ifade etmiştir.

Hiraizerdus Kimdir 4

Hiraizerdüş Albümleri ve Şarkıları

Sosyal medyanın yükselen isimlerinden biri olan Hiraizerdüş, müziğiyle de büyük bir takipçi kitlesi edinmiştir.

İşte Hiraizerdüş'ün albümleri ve en sevilen şarkılarından bazıları:

Albümleri:

  • 2019 Papatya
  • 2019 Ervah-ı Ezelden Akustik 2
  • Gece Ölür Biz Kalırız
  • Bi Gönlüne Ben Sığmadım
  • Selam Yolla
  • Deyin Ona
  • Ervah-ı Ezelden

Şarkıları:

  • İçime Sevda Kaçar
  • Papatya
  • Dur Leyla
  • İki Günlük Dünya
  • Bu Kente Bir Daha Gel
  • Aşk Dediğin Ölmez Yok Yere
  • Selam Yolla
  • Roja Gı Bû Bûk
  • Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman
  • Bi Gönlüne Ben Sığmadım

Muhabir: Özkan Çelik