Altın, her dönem kazandıran yatırım araçlarından biri olarak dikkat çekiyor. Son birkaç gündür yeniden alım fırsatı veren altın hakkında uzmanlardan değerlendirmeler geldi. Uzmanlar, altını olan ve altın almak isteyenlere güzel haberler veriyor.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Uzman isimler, yıl sonu rakamlarıyla ilgili çeşitli beklentiler dile getiriyor. Para piyasaları ve Merkez Bankası'nın hamleleri konusunda da önemli değerlendirmeler yapıldı. Uzmanlar, döviz ve altın satışı için yapılan swap ihalelerinin çok fazla talep görmeyeceğini düşünüyor.

Uzmanlar, altına ithalat kotası getirilmesiyle birlikte yurtdışına göre hep daha yüksek seviyeden işlem gördüğünü, şimdi ise bu farkın biraz daha azalacağını ifade ediyor. Altın tasarrufu tarafının doyuma ulaşmış göründüğünü ve talebin düşük olduğunu belirtiyorlar. Tasarrufların azaldığını veya aylık tasarrufu olanların bir kısmının faizi tercih ederek mevduata yöneldiğini söylüyorlar. Böyle bir dönemde talep zayıflarken arzın arttığı gözlemleniyor.

Uzmanlar, yıl sonu altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken tahminlerde bulunuyor. Jeopolitik gerginliklerin artması ve emtia fiyatlarının gerilemesi, altında kısa süreli geri çekilmelere neden oldu. Ancak, yön tekrar yukarı dönmeye başladı.

3 Bin 500 TL Öngörülüyor!

Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar! Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar!

Ons altının 2400 doların altında çok fazla kalamayacağı, kısa vadede 2400-2600 dolar arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Yıl sonu itibariyle beklentiler 2700 dolar civarına geliyor.

Büyük Amerikan yatırım bankaları ise 3000 dolar olacağını öngörüyor. İç piyasada dolar/TL’deki seyirle beraber, ilk etapta 2675 TL seviyelerinin görüldüğünü, buradan 2600 TL’ye çekildiğini belirten uzmanlar, önümüzdeki aylarda 2750 TL, ekimde 3000 TL, yıl sonunda ise 3500 TL seviyelerinin görülmesinin şaşırtıcı olmayacağını ifade ediyor.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Kaynak: Haber Merkezi