Bakanlık müfettişi Manisa’ya geldi. 26 Temmuz’da işçileri dinleyecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şirketi BESOT yetkileri sürgüne gönderilen işçileri arayarak bakanlık müfettişleri tarafından dinlenmeleri için şirket binasına çağırılmaları büyük sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı imzaladı, Resmi Gazete’de yayımlandı… Atamalar var! Cumhurbaşkanı imzaladı, Resmi Gazete’de yayımlandı… Atamalar var!

31 Mart yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye'nde CHP'li Ferdi Zeyrek  başkan seçildi. Daha sonrasında 800 işçi siyasi tercihlerinden dolayı sürgün edildiği iddia edildi. Hizmet İş sendikası yapılan sürgünler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaat ederek müfettiş talebinde bulundu.

Bu gün sürgündeki bazı işçiler Manisa Büyükşehir Belediyesi Şirketi BESOT yetkileri tarafından aranarak çalışma bakanlığından gelen müfettiş tarafından dinlenmeleri için şirket binasına çağrıldı. Bu olay sürgündeki işçiler tarafından sevinçle karşılandı. Çok mağdur olduklarını ifade eden işçiler 5 saatlerini işyerlerinden eve gidip gelmek için geçirdiklerini, mağduriyet yaşadıklarını hastalarını, çocuklarını göremediklerini ifade ettiler

Kaynak: Haber Merkezi