Hürriyet Sağlık Sen Manisa İl Başkanı Ergün Demir sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için çağrıda bulundu.

Ergün Demir Kamu kurumlarında yönetici pozisyonlarına atanan idareciler arasında sendika baskısının yaygınlaştığı gözlemlenmektedir diyerek şu açıklamada bulundu;

“Memur-Sen yöneticilerinin kamu kurumları ve hastanelere yönetici olarak atanması, çalışanlara sendikal baskı uygulama, görev yeri değişikliği tehdidi ve mobbing gibi etik dışı davranışlara yol açmaktadır. Bu tür atamalarda yöneticiler ya sendika yöneticiliğinden ayrılmalı ya da adil ve eşit yönetim anlayışıyla iş barışını sağlamak için çalışmalıdırlar. Sendikaların görevi, çalışanların nerede görev yapacağına karar vermek değil, onların haklarını savunmaktır.

Toplu sözleşme görüşmelerinde, Memur-Sen ve Kamu-Sen gibi sendikaların asli görevi çalışanların haklarını korumak ve kazanımlar elde etmektir. Ancak bu iki büyük sendika, çalışanlardan topladıkları aidatlar ile otel, market ve taksi işletmeciliği gibi faaliyetlerle uğraşırken, asıl görevlerini ihmal etmektedirler. Sendikalar muhalif olmalı ve her çalışanın haklarını eşit şekilde savunmalıdır. Sendika faaliyetleri yalnızca öğle aralarında yapılacak kadar basit değildir; bu, bir mücadele meselesidir.” İfadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI EKONOMİK OLARAK CİDDİ BİR SIKINTI İÇERİSİNDE”

Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak zorluk çektiğini belirten Ergün Demir; “Geçmişte arabasını ve evini alabilen sağlık çalışanları, bugün bırakın rahat yaşamayı, evlerinin kirasını ödeyemez ve çarşıya pazara çıkamaz hale gelmiştir. Bu, açık bir hak gaspıdır. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı’nın, meslekler arasındaki maaş farklılıklarını körükleyen tutumları iş barışını bozmaktadır. Sağlık çalışanları arasında uçurum seviyesinde farklılıklar doğuran katsayı farkları, maaşlar arasında büyük adaletsizlikler yaratmaktadır. Biz Hürriyet Sağlık-Sen olarak, emekliliğe yansıyan tek tip maaş talep ediyoruz. Maaşlarda çeşitlilik değil, adalet olmalıdır. Ayrıca ek ödemeler ve nöbet ücretlerinin zamanında yatırılması da sağlanmalıdır.

Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışanların maaşlarındaki katsayıların düşürülmesi, maaşların azalmasına yol açacak ve bu da ASM’lerde çalışacak personel bulunamamasına sebep olacaktır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin aksaması, diğer sağlık kuruluşlarındaki hizmetleri de olumsuz etkileyecektir. Bu düzenlemeden derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Müdür Aktaş öğrencileri yalnız bırakmıyor Müdür Aktaş öğrencileri yalnız bırakmıyor

“HASTANELERDE HER GÜN ŞİDDET OLAYI YAŞANMAKTA”

Sağlık çalışanlarının can güvenliğine değinen Ergün Demir; “Hastanelerde ve sağlık merkezlerinde her gün şiddet olayları yaşanmaktadır. Bu şiddetin önüne geçmek için kalıcı ve caydırıcı cezalar öngören yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. Özel güvenlik görevlilerinin yasal mevzuatı değiştirilerek caydırıcı etki sağlanmalıdır. Kamuda liyakatsiz atamaların önüne geçilmelidir. Atama bekleyen binlerce sağlık çalışanının talepleri karşılanmalı ve bu atamalar iş barışını bozmadan, aile bütünlüğünü koruyarak kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmeli atamalar, çalışma huzurunu tehdit etmektedir. Son olarak, Hürriyet Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Beyaz kod davalarına doğrudan müdahil olacağımızı ve her türlü mobbing ve baskıya karşı hukuki süreçleri başlatacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz.”

Kaynak: Haber merkezi