Yüzyıllar boyunca pek çok hazine avcısı ve arkeolog, kutsal metinlerde bahsedilen Hz. Süleyman’ın tapınaklarını bulmak için sayısız girişimde bulundu. Buna rağmen, hiçbir zaman somut bir sonuca ulaşılamadı. Zaman zaman "Hz. Süleyman'ın hazinesine ait olduğu düşünülen altınlar bulundu" gibi haberler gündeme gelse de, bu iddialar hiçbir zaman doğrulanarak kesinlik kazanamadı.

Geçtiğimiz yıl ise Zehirli Mikrofon YouTube kanalından Coşkun Deniz, Spil Dağı’nın altında büyük altın hazinesinin olduğuna dair önemli iddialar ortaya atmıştı. Araştırmacı Coşkun Deniz hazinenin son durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Deniz, konuk olduğu Z Talk kanalında Manisa'nın Spil Dağı'nda Hz. Süleyman'ın kayıp hazinesinin bulunduğuna dair güçlü kanıtlar elde ettiklerini ve bu bilgileri ileri teknolojik cihazlarla doğruladıklarını söyledi.

Hazine 98

Deniz, konuşmasına şöyle devam etti: “Bize burada, Hz. Süleyman’a ait değerli taşların yerin altında üretildiği ve saklandığı söylendi. Ayrıca tonlarca altın ve diğer madenlerin bulunduğu bilgisi verildi. Bu süreçte birçok tehdit aldık. Bundan dolayı ara vermek zorunda kaldık.”

“Büyük felaketlere neden olur”

İddia sahibinin bir kapı bulduğunu belirten Deniz, “Bir kapı bulunmuş. Bu kapının açılması halinde büyük felaketlere neden olacağını ifade etti. Bu yüzden kapıyı açmaktan vazgeçiyor. Yine iddia sahibi burada Dabbe-Tül arz olduğunu söylüyor. Bunu İslam literatürünü araştıran arkadaşlara anlattım. Onlar da kapının kesinlikle açılmaması gerektiğini söylediler. Çünkü kapının açılması demek bir sürecin başlaması anlamına geliyor.” diye konuştu.

S P İ L D A Ğ I

Polis Evi’nde güvenlik toplantısı yapıldı Polis Evi’nde güvenlik toplantısı yapıldı

Deniz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bundan sonra ne olacağını Allah bilir. Burası devletin emin ellerinde, o yüzden rahatım. Bu ülkenin her karış toprağı altın değerinde.”

Hz. Süleyman’ın hazinesine dair yapılan bu tür iddialar, tarihi ve kültürel merakı canlandırmaya devam ediyor. Coşkun Deniz’in Manisa’da olabileceğine dair iddiası, bölgedeki arkeolojik çalışmaların ve hazine avcılarının ilgisini yeniden Manisa’ya çekmiş durumda ancak Spil Dağı’nda gerçekten bir hazine bulunduğuna dair kesin bir bilgi veya araştırma mevcut değil.

Kaynak: Manisa Kulis Haber