Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde geliştirdiği Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) için e-Devlet Kapısı üzerinden yeni bir hizmeti kullanıma sundu.

Thumbs B C A55D6364Aa5E6B4Eb670B3B1771Dc230

TEK BİR EKRANDA OLACAK

Kolay Adres Sorgulama hizmeti, vatandaşların farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı kolay adres bilgilerini tek bir ekranda görmelerini sağlıyor.

IBAN’SIZ PARA GÖNDERİLEBİLECEK

KOLAS, FAST Sistemi katman servislerinden biri olup, ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası, e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay başlatılmasını mümkün kılıyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması

Bu sistem sayesinde, vatandaşlar hesap numarası (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan, telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası gibi pratik bilgilerle para transferi yapabiliyorlar.

Bionay Atm Gorsel 1 Qtol.jpg

Yeni hizmet, bu kolay adres bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden hızlıca sorgulama ve kontrol etme imkanı sunuyor.

"KOLAY ADRES  SORGULAMA BAŞLIĞINI ARATACAK"

Vatandaşlar, e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" başlığını aratarak, farklı bankalarda veya EPK'larda tanımlanmış olan tüm kolay adres bilgilerini tek bir ekranda görüntüleyebilir. Bu hizmet, para transferi süreçlerini daha kolay ve hızlı hale getirerek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Kaynak: AA