Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve 9 Eylül 2024 tarihinde Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayeti, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü yarattı. Cinayetle ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Bakan Yerlikaya’dan ‘Tweet’ Raporu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinde bu süreçte yaşanan sosyal medya etkileşimlerini detaylandırdı. Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Narin Güran cinayeti hakkında sosyal medyada 21 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında 15 ayrı etikette toplam 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldı. Ancak, bu tweetlerin yüzde 76’sının provokatif amaçlı ve olumsuz içerikler taşıdığı tespit edildi.

Dilan Polat: Türk Kahvesi çok farklıydı ya… Toz var böyle döküyorsun, karıştırıyorsun içiyorsun Dilan Polat: Türk Kahvesi çok farklıydı ya… Toz var böyle döküyorsun, karıştırıyorsun içiyorsun

Bakan Yerlikaya, bu paylaşımlarda bulunan toplam 1 milyon 302 bin 209 hesabın yüzde 38’inin, yani 498 bin 713’ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu belirtti.

Yerliyaka, sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonları ve halkı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Yerlikaya, “Bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam etmektedir. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla konunun aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarını yürütmektedir. İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi