Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi'nin 27 Eylül'den itibaren zorunlu hale geleceğini açıkladı. Yeni sistemle birlikte dolandırıcılık vakalarının önlenmesi ve araç alışverişinin güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Ikinci El Arac Satisinda Yeni Donem 5396

Bakanlık, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Güvenli Ödeme Sistemi’nin, noterler aracılığıyla yapılan ikinci el araç satışlarında para transferini güvenli bir şekilde gerçekleştireceğini belirtti.

Kh R G Wl U Gj0 Wn T B27Cn A W Z A

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği iş birliğiyle geliştirilen bu sistem, alıcı ve satıcı arasında işlemler sırasında yaşanan sorunları ortadan kaldıracak. Yeni düzenlemeyle birlikte, tarafların satış işlemleri sırasında hem araç devri hem de para transferi aynı anda güvenli bir şekilde yapılacak.

27 Eylül’de Zorunlu Hale Gelecek

Güvenli Ödeme Sistemi’nin 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelmesiyle, ikinci el araç alım satımında yaşanan dolandırıcılık ve mağduriyetlerin tamamen ortadan kalkması bekleniyor. Bu adım, hem alıcı hem de satıcı için daha güvenli bir işlem ortamı sağlayacak.

W Kz Jzu P Qrk Wz1D6 Zoe P Rq Q

Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı! Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı!

Kaynak: İHA