Otomobil sektörü, her yıl yüzlerce yeni model üretirken isim bulma konusunda da oldukça yaratıcı olmak zorunda. Yaratıcılığın yanında farklı kültürlere de hitap etmek isteyen sektör temsilcileri, dünyanın farklı kültürlerinden ilham alarak hem isim buluyor, hem de o pazara hitap etmeyi amaçlıyor.

Tasarımcılar, Türkçe ve Türk kültüründen de ilham alıyorlar.

Peki dünyaca bilinen markaların Türklere hitap ettiği otomobil markaları var mı? Elbette var… Biz de bu isimleri sizler için derledik.

172 yeni hizmet aracının teslim töreni gerçekleştirildi 172 yeni hizmet aracının teslim töreni gerçekleştirildi

Porsche Taycan

İlk olarak Porsche’nin ‘Taycan’ adını verdiği modele bakalım. Porsche, elektrikli otomobil pazarına giriş yapmak için geliştirdiği ilk modeline Türkçe bir isim verdi: Taycan. "Tay" ile "can" kelimelerini birleştiren bu isim, at yavrusu olan tayı ve bildiğimiz canı temsil ediyor. Aracın lansmanında da bu modelin isminin Türkçe olduğu vurgulandı.

Taycan, hız ve performans açısından da iddialı bir model. Sıfırdan 100'e sadece 3.2 saniyede çıkabilen araç, 260 kilometre maksimum hıza sahip ve 380 kilometre üzeri menzile sahip.

Taycan

Hyundai’nin ‘Aslan’ı var

Hyundai'nin bir modeli olan Aslan da Türkçe bir isme sahip. Türkiye'de Grandeur adıyla bilinen bu sedan model, Türkiye'yi onurlandırmak için seçilen bir isim olarak öne çıkıyor. Hyundai'nin Türkiye'de uzun süredir faaliyet göstermesi ve dostluk bağları, bu ismin seçiminde etkili olmuş olabileceği de ifade ediliyor.

Aslan-1

En Anlamlısı Nissan’dan

Nissan'ın popüler modeli Qashqai'nin ismi de Türk kökenli bir kavimden esinlenerek oluşturulmuş. İran'ın güneydoğusunda yaşayan Kaşkaylar, Nissan'ın bu modeline ismini veren ilham kaynağı olmuş. Kaşkaylar, her yıl zorlu bir yolculuk yaparak göç ederler, bu da Nissan'ın tercihini anlamlandırıyor.

Qashqai

Kaynak: Haber Merkezi