Doğru Yol Partisi (DYP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi İlkay Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Mevcut iktidarın muhalefetsiz bir toplum yaratma çabasında olduğunu savunan Şimşek, vatandaşların çıkarlarını göz ardı eden yöneticilere verilen desteğin çekilmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, “Ülkemizin ve milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü koruyacak, yargının üstünlüğünü ve sosyal adaleti sağlayacak bir iktidara ve yöneticilere ihtiyacımız var” dedi.
Şimşek, ülkeyi yönetenlerin tarih bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Geçmişimizi, dış ilişkilerimizi, iç meselelerimizi çok iyi bilen, sorunları tespit edip hızla çözüm üreten yöneticilere ihtiyacımız var. Söylem ve eylemlerinde tutarsızlık gösteren, dün ak dediğine bugün kara diyen yöneticilerden istikrar beklemek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
"İktidar, Artık Milletin Dertlerine Karşı Vurdumduymaz Hale Geldi"
DYP GİK Üyesi İlkay Şimşek, iktidarın artık halkın sorunlarına duyarsızlaştığını belirterek, yönetimin yalnızca belirli bir kesime ayrıcalık tanıdığını söyledi. “İktidar, açlık sınırı altında kalan maaşları halka reva görüyor, ancak kendi alacaklarına yüksek oranlarda zam yapıyor. Vatandaşın ekonomik sıkıntılarını görmezden gelen yönetim, fabrikatörlerin ve büyük patronların milyarlarca liralık vergi borçlarını silmekten çekinmiyor” dedi.
Şimşek, iktidarın adil yönetim anlayışından koptuğunu belirterek, “Adaletli paylaşım ilkesi yok oldu. Haksız zenginleşenler, fırsatçılar ve zamcılar arttı. Piyasa kontrolü kaybedildi. Bir kesim adeta ikinci Lale Devri’ni yaşarken, emekçiler, emekliler, esnaflar, çiftçiler ve işsizler büyük bir geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor” diye konuştu.
"Manipülasyonlara İzin Vermemeliyiz"
Son dönemde yaşanan sokak olaylarına da değinen İlkay Şimşek, demokratik hakların hukuki çerçevede korunması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, halkın protesto ve yürüyüş hakkını güvence altına almıştır. Ancak bu hakları provoke etmeye çalışan girişimlere karşı dikkatli olmalıyız. Demokratik hak mücadelesini hukuk çerçevesinde yürütmeliyiz. Toplumun inançlarına ve manevi değerlerine yapılan saygısızlıkları da kabul etmiyoruz. Camiler, mezarlıklar ve kamu alanları korunmalı, vandalizme izin verilmemelidir. Polis ve göstericiler arasında şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguluyoruz” dedi.
Şimşek, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde, hukukun sınırları içerisinde haklarını talep etmesi gerektiğini belirterek, "Hukukun çizdiği çerçevede, birlik içinde hareket etmeli ve milli birlik anlayışını koruyarak hak mücadelemizi sürdürmeliyiz" dedi.