Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'nin son bir yılda gösterdiği politik değişimlerden olumlu etkilendiklerini belirterek, asgari ücret artışlarının yılda bir kez yapılması gerektiğini vurguladı. IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarında Avrupa bölgesi ekonomilerini değerlendiren Kammer, Türkiye’deki asgari ücret artışlarının enflasyon üzerindeki etkisine dikkat çekti.

PARA (4)

Fatih Portakal'dan canlı yayında asgari ücret tepkisi: "Eğer doğruysa yazıklar olsun" Fatih Portakal'dan canlı yayında asgari ücret tepkisi: "Eğer doğruysa yazıklar olsun"

Enflasyon ve Asgari Ücret İlişkisi

Geçtiğimiz yıl yapılan yüksek asgari ücret artışlarının Türkiye’de enflasyonu artırdığını belirten IMF, 2025 yılı için daha düşük oranlarda zam yapılmasını öngörüyor. Kammer, enflasyonun dalgalanmaması için asgari ücret artışlarının artık yılda yalnızca bir kez yapılmasını ve ileriye dönük bir yaklaşımla ele alınmasını tavsiye etti.

"Türkiye’nin Politika Değişiminden Olumlu Etkilendik"

Türkiye ekonomisinin son bir yıl içinde izlediği politikalara değinen Kammer, bu değişikliklerin kriz riskini önemli ölçüde azalttığını ve enflasyonda düşüş eğilimi yarattığını ifade etti. Türkiye ekonomisinin iyileşme yolunda olduğunu belirten Kammer, sıkı para politikalarının devam etmesi gerektiğini ve para politikasında gevşeme için henüz erken olduğunu dile getirdi.

PARA (4)-1

"Türkiye’nin Ekonomi Ekibi İyi Bir İş Çıkardı"

Türkiye’nin ekonomi ekibini başarılı bulan Kammer, bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı. Kammer, “Türkiye için bu sancılı bir dönem. Ancak bu süreç, kriz riskini azaltmak ve enflasyonu düşürmek için gerekli” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA