Türkiye genelinde sosyal medya kullanıcıları, 23 Ekim 2024 tarihinde Instagram’a erişimde ciddi problemler yaşadı. Kullanıcılar, Instagram’a giriş yapmaya çalıştıklarında uygulamanın yüklenmemesi veya içeriklerin görüntülenememesi gibi sorunlarla karşılaştı. Peki, Instagram, çöktü mü, kapatıldı mı? Instagram erişim engeli ne zaman kalkacak?

Instagram Çöktü Mü, Kapatıldı Mı?

Gün içerisinde Ankara'daki TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) tesislerine yapılan terör saldırısı sonrası, medya ve sosyal medya paylaşımlarına yönelik yayın yasakları getirilmişti.

Yetkililer, özellikle saldırı sonrası görüntülerin yayılmasını engellemek ve provokatif içeriklerin dolaşıma girmesini önlemek amacıyla bu tür önlemleri sıkça uygulamaya koyabiliyorlar. Saldırıya dair hassas görüntülerin ve içeriklerin Instagram’da geniş kitlelere ulaşmasının ardından, platforma erişimdeki zorlukların da bu yasakların bir parçası olabileceği düşünülüyor.

Instagram Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak?

Instagram’a yönelik erişim sorunuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçmişte benzer durumlarda, bu tür kısıtlamalar genellikle birkaç saat ila birkaç gün arasında sürmüştü. TUSAŞ saldırısına dair yürütülen soruşturmanın hassasiyeti göz önünde bulundurularak, kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı yetkililerin vereceği karara bağlı. Olayla ilgili gelişmelere ve alınan önlemlere göre, Instagram’daki erişim sorununun çözülmesi de mümkün olacaktır.

Sandık Kokusu Neden Yok? 23 Ekim 2024 Sandık Kokusu Bugün Yok Mu? Yeni Bölüm Ne Zaman? Sandık Kokusu Neden Yok? 23 Ekim 2024 Sandık Kokusu Bugün Yok Mu? Yeni Bölüm Ne Zaman?

Resmi Bir Açıklama Yapıldı mı? Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram veya Türkiye’deki yetkililerden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak benzer olaylarda olduğu gibi, sosyal medya platformlarının resmi hesaplarından veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi ilgili kurumlardan kısa süre içerisinde bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Instagram Neden Kısıtlandı?

Türkiye’de belirli güvenlik olayları sonrası sosyal medyada yayılan görüntüler, toplumda infial yaratma, yanlış bilgilendirme veya provokatif amaçlı kullanılma potansiyeli taşıyabiliyor. Bu tür durumları engellemek ve ulusal güvenliği sağlamak amacıyla yetkililer geçici erişim kısıtlamaları getirebiliyor. Yayın yasakları ve erişim engelleri, sosyal medya platformlarında yayılan bilgilerin kontrol altında tutulmasını ve kriz anlarında bilgi kirliliğinin önlenmesini hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi