İsrail ordusu, İran'dan yaklaşık 200 füzenin fırlatıldığını duyurdu. Kudüs ve Tel Aviv’de siren sesleri yükselirken, patlamaların da meydana geldiği bildirildi. İran’ın 100'den fazla füze ateşlediği yönünde bilgiler basında yer aldı.

İsrail, sivillerin bomba sığınaklarına girdiğini ve hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini açıkladı. Görgü tanıkları, bazı füzelerin Ürdün hava sahasına düştüğünü belirtti.

Ekran Goruntusu 2024 10 01 200056 Zlun Cover4586

İran Devrim Muhafızları ise, saldırının Haniye, Nasrallah ve Nilforushan’ın intikamı için gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "İşgal topraklarının kalbini hedef aldık" ifadesini kullandı.

Turizm Cennetine İç Çamaşırı Yasağı: Uymayanlara 28 Bin TL Ceza Turizm Cennetine İç Çamaşırı Yasağı: Uymayanlara 28 Bin TL Ceza

BIDEN’DAN AÇIKLAMA

Bu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin İsrail'i ve bölgedeki Amerikan personelini korumaya hazır olduğunu duyurdu. Ayrıca, AFP ajansı Ben Gurion Havalimanı’ndaki uçuş trafiğinin durdurulduğunu bildirdi. Tüm bu olaylar, Ortadoğu'daki gerilimin daha da tırmanabileceğine işaret ediyor.

Editör: Nuray Bozkurt