Finans analisti İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Ortadoğu'daki gerilimin etkisine de dikkat çeken Memiş, uyarılar yaptı.

Memiş, "Temmuz, stresli geçti. Çalışana da, tatil de olana da. Ağustos, temmuzu aratır. Temmuz, nakit sıkıntısının hissedildiği

Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak! Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak!

Ağustos, nakitin yetişmedi bir ay. Ona göre hazırlık yapılmalı, son dakikaya bırakılmamalı. Alacağınıza güvenirseniz yaya kalırsınız" dedi.

Memiş, "Bugün ne oldu? İsmail Haniye, İran’da saldıraya uğrayarak hayatını kaybetti (Ortadoğu’da bölgesel savaş). Fed, faiz kararını değiştirmedi.

(Eylül itibariyle faiz indirimi bekleniyor). Doğalgaza zam geldi (Yeni zamlar yolda). Her gün gelen haber akışları böyle. Haniciler ne diyor “Yeter artık içimizi karartma” Onlar için yapılacak bir şey yok" diye konuştu.

İslam Memiş, bir tehlikeye dikkat çekerek "Ciddiye alın" dedi.

İslam Memiş, "Fed, piyasanın genel beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gitmeyerek sabit bıraktı. Powell’ın mesajlarını güvercin olarak algıladım" değerlendirmesinde bulundu.

Memiş şöyle devam etti: "Eylül itibariyle 2 kez 25-25 toplamda 50 baz puan faiz indirim beklentim devam ediyor. Powell’ın konuşmasından sonrası beklentimiz doğrultusunda altın ve gümüş yükseldi. 2.450 dolar ons altın, 31 dolar ons gümüş beklentim devam.

Ancak hafta başında verdiğim mesajda tekrar satış yer beklentim devam ediyor. Artık fiyata değil, miktara odaklanın. Savaş konusunu da ciddiye alın derim."

Kaynak: Haber merkezi