Memiş, yatırımcılar için kritik iki rakama işaret ederken, hafta sonu olası jeopolitik gelişmelere karşı da uyarılarda bulundu.

Memiş, Borsa İstanbul’un 10 bin 78 puan seviyesinde olduğunu ve 0.50’lik bir değer artışı yaşandığını belirtti. “10 bin üzerine tutunma çabasını sürdürüyor. 10 bin 200 üzerinde tutunacak mı, bunu yakından izleyeceğiz. Aşağıda ise 9700 puanla ilgili beklentimiz var. Hafta sonuna giriyoruz, gözlerimiz Orta Doğu’da. Eğer 10 bin üzerinde tamamlarsak ve İran’dan misilleme gelirse, borsada negatif bir açılış güçlü olacaktır. Ancak misilleme olmazsa, 10 bin 200 direncini takip edeceğiz,” dedi.

Dolar kuru hakkında da yorumlarda bulunan Memiş, yukarı yönlü hareketlerin devam ettiğini vurguladı. “Yıl sonu için beklentilerde bir değişiklik yok, trend yukarı yönlü. Piyasalarda çöküşlerin artçı şokları etkisini sürdürüyor. Ayrıca, Fed’in ara bir toplantı yapıp faiz indirip indirmeyeceği konusu da merak ediliyor” ifadelerini kullandı.

Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi! Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi!

Altın ve Gümüş Analizi: Fırsatlara Dikkat

Ons altın ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Memiş, “Ons altın 2413 dolar seviyesinde. Burada 2380 - 2480 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğiz. Düşüş ya da yükseliş için bu bant aralıklarının kırılması lazım. Şu anda bir risk görünmüyor. 2320 dolar seviyesine yönelik bir risk oluşursa bunu paylaşırım. 2420 dolar seviyesi kırılamıyor, dar bant aralığında sıkışıklık devam ediyor” dedi.

Gram altın için de beklentilerini paylaşan Memiş, “Gram altın 2635 - 2643 lira seviyesinde. Ons altındaki gerileme, gram altının düşüşünü desteklemedi. 2625 lira seviyesi sınırlı kaldı. Ağustos ayı için 2730 lira beklentim geçerli. Her düşüş yine bir alım fırsatı sunuyor. Gram altında belirleyici unsur, ons altındaki gelişmeler olacaktır” şeklinde konuştu.

Gümüş piyasasına da değinen Memiş, “Gümüş onsu 27.06 dolar seviyesinde, yüzde 1.73’lük bir değer artışı var. 30-31 dolar dirençlerini takip edeceğiz. 27 dolar altındaki rakamlar bizim nazarımızda bedava. Gram gümüş ise 29.07 lira seviyesinde. Gram gümüşte de 30 liranın altını ucuz görmeye devam ediyoruz, yukarıda ise 31.50 lira direnci var” değerlendirmesinde bulundu.

Memiş’in analizleri, yatırımcılara piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Özellikle gram altın ve gümüşte belirlediği seviyeler, yatırım kararları için önemli ipuçları sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi