Finans analisti İslam Memiş, geçen hafta ABD'den gelen TÜFE ve ÜFE verilerinin ardından dalgalanan altın ve para piyasaları için 16 Temmuz ve sonrası için önemli açıklamalarda bulundu.

Memiş, "ABD'deki enflasyon verisi çok önemliydi. Bu veriler, küresel piyasalarda altın ve gümüş fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. Fed'in faiz indirim zamanına ilişkin ipuçlarını arayacağız ve muhtemelen yılın son çeyreğinde bu beklenti karşılanacak," ifadelerini kullandı. Ayrıca, ons altında 2416 dolara kadar bir yükseliş görüldüğünü belirten Memiş, "Fed'in indirim ihtimali fiyatlandı. 2400 üzerinde kalıcı olursa, temmuzda 2400-2450 aralığında bir ons altın görebiliriz," dedi.

D F F D F D

“ALIM FIRSATI SÜRECİNE GİRDİK”

Gram altınla ilgili tahminde bulunan Memiş, şöyle konuştu:

"Ons gümüş yüzde 3 satıcılı. 30.58 dolarda. Burada kar satışları geldi. Gümüş fiyatlarında tekrar geri çekilmeler gördük. Geri çekilmeler iyi alım fırsatları sunuyor. Gümüş almak için fırsat kollayanlara fırsat gelmiş oluyor. Haziranda altın ve gümüş almayanlar, eline yeni TL ve dolar geçmiş olanlar üzülüyordu. Yeni fırsatlar yine karşısında. Demek ki önümüzdeki hafta altın ve gümüş tarafında alım fırsatı sürecine girmiş olduk" dedi.

Memiş, “15 Temmuz resmi tatil. İşlerinizi ona göre ayarlarsınız.” dedi.

Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar! Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar!

Borsa İstanbul ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Memiş, borsanın 11 bin 60 puanda kapandığını ve 11 bin puanın altında kapanış olmaması durumunda 10 bin 900 ve 10 bin 700 puan seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Borsa Istanbul 1477319

Dolar kurunun ise 33 lira 5 kuruş seviyesinde olduğunu belirten Memiş, yıl sonu için dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareketlerin beklendiğini ifade etti. Ayrıca, 40-45 bandının yıl sonu için referans alınmasını önerdi.

Son olarak, ons altının 2397 dolarda, gram altının ise 2545-2555 lira aralığında işlem gördüğünü belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi