Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve euro hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmelerini Youtube kanalı üzerinden paylaşan İslam Memiş, “Yoğun bir haftayı geride bıraktık. Özellikle sert dalgalanmalar dikkat çekiyor” dedi.

“Bu Haftanın En Güçlü Varlığı Euro”

Dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerinde yükselmesiyle dolar, hem yurtiçinde hem de yurtdışında değer kazandı. Euro, dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Euro/dolar paritesi, 1.1050 destek seviyesini kırarak 1.10 seviyesini geçti ve şu anda 1.0970 seviyesinde bulunuyor. Memiş, "Bu hafta Euro’nun değeri düşük, elimde TL olsa euro almayı tercih ederim. Bu haftanın alınabilecek en güçlü varlığı euro." ifadelerini kullandı.

Yıl Sonuna Kadar 40 Lira Seviyesinin Üzerine Çıkacak

Dolar/TL kuru yeniden 34 lira seviyesinin üzerine çıktı. Memiş, "Dolar/TL'deki düşüşlerin kalıcı olmayacağını, yıl sonuna kadar 40 lira seviyesinin üzerine çıkacağına dair öngörümde bir değişiklik yapmadım." dedi.

Makas Açılmaya Devam Edebilir

Serbest piyasalarda bu hafta makas aralıklarının oldukça geniş olduğunu belirten Memiş, "Dolar/TL, Euro/TL, gram altın ve gram gümüşte makas aralıkları açıldı ve açılmaya devam edebilir." uyarısında bulundu. Ons altındaki sert düşüşlere rağmen gram altına yansımasının fazla olmadığını vurguladı.

Manisa Halk Mandıra Fiyatları: Peynir, Tereyağ, Yoğurt Ne Kadar? Manisa Halk Mandıra Fiyatları: Peynir, Tereyağ, Yoğurt Ne Kadar?

Altın Fiyatları

Ons altın şu anda 2.660 dolar seviyesinde işlem görmekte. Sert bir düşüş sonrası 2.600 dolar seviyesinin altına inmeden 2.623 dolar seviyesine kadar gerileyip tepki alımı gösterdi. 2.630 dolar seviyesinin güçlü bir destek noktası olduğunu ifade etti.

Serbest piyasalarda gram altın 3.065-3.080 lira aralığında işlem görmekte. Memiş, "Bu seviyelerden alım yapmıyoruz." dedi. Ons altın 2.580 dolar seviyesine inerse, gram altının 3.000 liranın altına düşmesini bekleyeceklerini kaydetti. "Gram altında izlediğimiz aralık 2.980 lira seviyesinin altında, 3.080 lira seviyesinin üzerinde." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yatırımcıların, döviz kurları ve altın fiyatları üzerindeki gelişmeleri dikkatle izlemeleri gerektiğini belirten İslam Memiş, altın ve para piyasalarında belirsizliğin devam ettiğini vurguladı. Memiş’in değerlendirmeleri, yatırımcıların stratejik kararlar almasına yardımcı olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi