Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmelerine göre, İsrail'in İran'a yönelik misillemesi sonrası altın fiyatlarında önemli bir dalgalanma yaşandı.
Memiş, 2380 dolar seviyesinin piyasalar için riskli bir nokta olduğunu belirtti ve bu seviyenin altına düşülmesi durumunda 2330 dolara kadar bir geri çekilme beklendiğini ifade etti.
Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Ons altında 2384 dolar seviyesi var. İsrail'in misilleme haberinden sonra 2417 dolara kadar yükseldi ons altın. Tekrar geriledi. Gün içinde ciddi dalgalanma yaşandı. 2373-2417 dolar aralığında 45 dolarlık dalgalanma oldu. 2380 dolar üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor. 2380 dolar piyasalar için kırmızı çizgi oldu. Aşağı yönü kırılacak mı, burayı takip ediyoruz."
"Artık ons altında bel kemiği rakam 2380 dolar. Aşağı kırılınca 2330 dolar var, yukarı yönlü kırılırsa 2415 dolar seviyesi var. Orta ve uzun vadede 2600 dolar hedef konumunda. Ancak bu olaylar yatışınca düşüş yönlü öngörüm devam ediyor.
Birkaç hafta sürecektir. Elinde TL bulunduranlar açıkta beklemeyin, riskli. Gram altında 3000, 3500 lira bekliyorum ama kısa vadede riskli duruyor. Euro ve dolara baktığımızda, ons taraftaki fırsatları kolladığımız için bu iki dövizi önemsiyorum."
Dolar/TL kuru üzerinde de konuşan Memiş, kurdaki stabil seyrin devam ettiğini ve 32.45 ile 32.51 lira arasında dalgalanmalar yaşandığını belirtti. Euro/TL kuru için ise 34.55 ile 34.69 lira arasında bir değer bandı öngörüldü.
Memiş, petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından yaşanan düşüşü 'manipülasyon piyasası' olarak nitelendirdi ve piyasanın İsrail'in misillemelerine rağmen stabil kaldığını ifade etti.
Bitcoin ve gümüş piyasalarında da benzer dalgalanmaların gözlemlendiğini belirten Memiş, Bitcoin'de yaşanan sert düşüş ve toparlanmaların stres yönetimi gerektirdiğini, gümüş fiyatlarında ise 28.47 dolardan 28.94 dolara yükselişin ardından destek ve direnç seviyelerinin belirlendiğini sözlerine ekledi.
İslam Memiş'in değerlendirmesi, yatırımcılara ve piyasa takipçilerine önemli öngörüler sunarken, devam eden jeopolitik gerginliklerin piyasalara olan etkisini de gözler önüne serdi.