Paris’te büyük patlama! Ülke alarma geçti Paris’te büyük patlama! Ülke alarma geçti

İsrail'in Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği büyük bir siber saldırı, Lübnan'da ağır sonuçlara yol açtı. Sinyaller aracılığıyla Hizbullah mensuplarının haberleşme için kullandığı çağrı cihazları patlatıldı. Bu saldırı sonucunda binden fazla kişi yaralanırken, yaralılar arasında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani de bulunuyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık personelini acil durum görevi için çağırdı ve vatandaşlara kan bağışında bulunmaları için çağrı yaptı. Ayrıca, çağrı cihazı kullanan Lübnanlılara bu cihazlardan hemen kurtulmaları yönünde uyarılar yapıldı.

Bir Hizbullah yetkilisi, bu saldırının İsrail'in örgüte karşı gerçekleştirdiği "en büyük güvenlik ihlali" olduğunu belirtti. Patlamaların Beyrut’un güney banliyölerinde yoğunlaştığı ve 30 dakika süren patlamalar sırasında çok sayıda Hizbullah üyesinin ağır yaralandığı açıklandı.

Lübnan Kızıl Haçı, bölgeye 50 ambulans ve 300 acil tıp teknisyeni sevk ederek yaralıların tahliyesine yardımcı olduğunu bildirdi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, taşınabilir çağrı cihazlarının sinyal verdikten sonra sahiplerinin elinde patladığı anlar dikkat çekti. 

Kaynak: Haber Merkezi