Bursalı çiftçi Ergün Yılmaz, iş görüşmesi için gittiği İstanbul Maltepe'de toptancıların saldırısına uğradı. Yılmaz, enginar ticareti yaptığı toptancılardan yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Yılmaz, önceki ticaretlerinde toptancıların kendisinden uygun fiyatlarla ürün almak istediklerini belirtti. Ancak, daha önce yaptıkları ticaretin ardından toptancının elindeki senedi geri istemesi, gerginliğin artmasına neden oldu. Yılmaz, "Yeniden mal istediler. Bana zorla sözleşme imzalatmaya çalıştılar. Hatta kaçırmaya da kalkıştılar," dedi. Toptancıların bu taleplerini reddettiği için 8-9 kişi tarafından saldırıya uğradığını ve şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kafedeki İnsanların Desteği Hayat Kurtardı

Olay sırasında kafede bulunan diğer müşterilerin yardımıyla zor durumu atlattığını ifade eden Ergün Yılmaz, "Bu kişiler hakkında savcılığın gereğini yapmasını istiyorum. İstanbul'un göbeğinde, onca kişinin önünde saldırıya uğradım. Kaçırmaya çalıştılar ve tehditte bulundular. Tehditlere boyun eğmediğim için bana ve arkadaşıma saldırdılar," şeklinde duygularını dile getirdi.

Sevgilisiyle birlikte kocasını telefon kablosuyla boğmuşlardı… Adliyeye sevk edildiler! Sevgilisiyle birlikte kocasını telefon kablosuyla boğmuşlardı… Adliyeye sevk edildiler!

Olay anında Ergün Yılmaz’ın yanında olan Hüseyin Büyükdağ, "Ben ve Ergün, bizi çağırdıkları kafeye gittik. Toptancının adamları yanımıza gelir gelmez önümüze senet attılar ve 'Bu senedi imzalayacaksın' dediler. Ergün de, 'Abi ben niye senet imzalıyorum? Bizim size borcumuz yok, olmadığına dair sözleşmemiz de var,' diye yanıtladı," diye olayı anlattı. Büyükdağ, gerginliğin artması üzerine, "Eğer borcumuz varsa yasal yollarla çözelim," dediğini, fakat bu sözlerinin ardından kendisine de saldırıldığını belirtti.

Olayın Sıcaklığıyla Ne Olduğunu Anlayamadım

Büyükdağ, saldırının başlamasıyla herkesin Ergün’e saldırdığını ve feci şekilde darp edildiğini ifade etti. Olayın sıcaklığında ne olduğunu anlamadığını söyleyen Büyükdağ, “Ergün'ü feci şekilde darp ettiler” dedi.

Polis Soruşturma Başlattı

Olay sonrası polis, soruşturma başlattı. Çiftçi Ergün Yılmaz, İstanbul'daki bu kişilere asla ürün vermeyeceğini belirtti.

Kaynak: İHA