Merkez İtfaiye de çalışan personele yönelik gerçekleştirdiği bayramlaşma ziyaretinde Başkan Ferdi Zeyrek’i İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve itfaiye personeli karşıladı.

İsrail’in saldırısı sonrası çağrı cihazları gündemde! Çağrı cihazı nedir, nasıl çalışır? İsrail’in saldırısı sonrası çağrı cihazları gündemde! Çağrı cihazı nedir, nasıl çalışır?

İtfaiye erleri ile tek tek tokalaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek çalışanlara kendi elleriyle bayram çikolatası ikram etti.

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, Haziran ayı içerisinde meydana gelen yangınlarla ilgili kısa bir bilgi verdi.

Başkan Zeyrek, il genelinde görev yapan itfaiye çalışanların özellikle Kula-Alaşehir ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında gösterdikleri üstün çalışmalarından dolayı kendilerini yürekten kutladığını belirtti.

Zeyrek, sonrasında sorumluluk alanlarında bulunan ormanlarda meydana gelecek yangınları önceden algılayacak olan sensör sistemi kuracaklarını dile getirerek; “Sensör sistemi sayesinde 5 kilometrelik alan kontrol edilebilecek sensörleme sayesinde de yangınlara erkan müdahale etme imkanı bulacağız. Bu sistemi il genelinde genişleterek yaygınlaştıracağız. Bu sistem ormanlarımızın yok olmasının önünü alacaktır.”

Zeyrek, Türkiye’nin deprem fayları üzerinde olan bir ülke olduğuna işaret ederek vatandaşlara daha seri ulaşılabilmesi için ‘Kurtar beni Manisa veya Kurtar bizi Manisa’ projesini hayata geçireceklerini ifade ederek; “Sadece Manisa’da uygulamaya koyacağımız bu sistem kendi bünyemizdeki Bilgi İşlem Merkezimizdeki mühendislerce planlandı. Yani tamamı yerli bir proje olacak. Vatandaşlar olası bir deprem sırasında yerin metrelerce altında veya enkazın altında kullandıkları cep telefonlarının göndereceği sinyaller sayesinde onlara çabuk ulaşabilme imkanını sağlayacak. Kısa süre sonra devreye alacağım bu sistemi vatandaşlarımızın sadece cep telefonlarına indirmeleri yeterli olacak. Manisa ili başta olmak üzere tüm ege bölgesi deprem riski altında. Ege Belediye Birliği Başkanı olarak bu projeyi önce Ege Bölgesine sonrasında Türkiye geneline yayacağız. Bu projenin tek bir amacı var insan hayatını kurtarabilmektir.”

Muhabir: Ahmet ÜNSAL