Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında dini nikahlı eşini öldüresiye döven şahısla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Banu Elbirler de açıklama yaptı. Elbirler, İstanbul Sözleşmesi’ne vurgu yaparak yaşanan vahim olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

ELBİRLER’DEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MESAJI

Manisa’da Gaziler Günü kutlandı... Manisa protokolü ve gaziler birlikte yürüdü! Manisa’da Gaziler Günü kutlandı... Manisa protokolü ve gaziler birlikte yürüdü!

İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcı, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Banu Elbirler Akhisar’da yaşanan vahim olayla ilgili tepki mesajı yayımladı. Akhisar’da yaşanan olayın takipçisi olacağını belirten Elbirler aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi hakkında da vurgu yaptı.

Elbirler’in açıklaması şu şekilde; “Geçtiğimiz hafta Cuma günü Akhisar ilçemizde çekildiği belirlenen ve bugün büyük bir öfke ile izlediğimiz bu darp videosu hepimizi derinden üzmüştür.

Maalesef Kadına yönelik şiddetin giderek arttığı ve bu olayların cezasız kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. İstanbul sözleşmesinden bir gecede çıkarak, kadınlarımızı korumasız bırakan hükümet ve siyasetçiler bu durumun sebebidir. İstanbul sözleşmesi yaşatır dediğimizde bizleri dinlemediler.

Şimdi her geçen gün kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerinin giderek arttığını endişe ile takip ediyoruz. İYİ Parti olarak şehrimizde yaşanan bu olayın takipçisi olacak, yaşanan şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz ve İstanbul sözleşmesinin geri getirilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Kaynak: Haber merkezi