İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir kademeli emeklilik hakkında konuştu. Sigorta girişleri bir gün geç yapıldığı için emekliliği 17-20 yıl geciken çalışanların kademeli emeklilik düzenlemesi beklediklerini söyleyen Başkan İksir, “Mağduriyetleri giderecek kademeli ve adil bir emeklilik düzenlemesi getirmelidir” dedi.

İYİ Partili İksir’den kadın cinayetleri üzerinden hükümete tepki İYİ Partili İksir’den kadın cinayetleri üzerinden hükümete tepki

“Adil Bir Emeklilik Düzenlemesi Gerekli!”

Adil bir kademeli emeklilik düzenlemesini getirilmesi gerektiğini söyleyen başkan İksir, “ Kademeli emeklilik, uzun süredir beklenen ve birçok mağduriyeti gidermesi gereken bir sistem. Ancak, yıllardır halkın taleplerine kulak asmayan hükümet, ne yazık ki bu konuda da eline yüzüne bulaştırmış durumda. Kademeli emekliliğin ne kadar önemli olduğunu görmemek mümkün değil. Ancak bu kadar hayati bir düzenlemenin, bugüne kadar gündeme bile alınmaması büyük bir skandaldır” dedi.

“Bu Yasa Neden Daha Önce Çıkmadı?”

Kademeli emeklilik yasası ile birçok güncel sorunun ortadan kalkacağını belirten İYİ Partili İksir, “Yıllardır çalışıp prim ödeyen milyonlarca insan, adil bir emeklilik sistemi beklerken, hükümetin bu konuda yıllarca hiçbir adım atmaması düşündürücüdür. Halkın taleplerini görmezden gelip, sorunu çözmek yerine öteleyen bu yönetim anlayışı, aslında her şeyin bir özeti gibi. Bugün konuştuğumuz kademeli emeklilik yasası, çoktan çıkarılmalıydı. Ancak hükümet, önceliklerini halktan yana değil, kendi çıkarlarından yana kullanmıştır. Kademeli emeklilik ile çıraklık ve staj sorunu çözülür, kadınlarda doğum borçlanması sorunu çözülür, erkeklerde askerlik borçlanması sorunu çözülür hem de sisteme yük bindirmeden yıllara yayılarak yaklaşık 300 bin kişi sisteme dahil olur” dedi.

“Ekonomiyi İyi Yönetemediklerinin Açık Bir Göstergesi”

Kademeli emekliliğin gecikmesinin ana sebebinin hükümetin ekonomi yönetimi olduğunu söyleyen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “Kademeli emeklilik yasasının bu kadar gecikmesi, hükümetin ekonomiyi iyi yönetemediğinin en net göstergelerinden biridir. Eğer kaynaklar doğru kullanılmış olsaydı, bugün bu yasayı çok daha önce çıkarmış ve halkın mağduriyetini çözmüş olacaktık. Ancak, ekonomi politikalarındaki başarısızlık, devletin kasasının boşalmasına, yatırımların ve emeklilik gibi hayati düzenlemelerin sürekli ertelenmesine neden oldu” dedi.

“Halkın Taleplerini Dikkate Alın”

Sözlerinin sonunda hükümete seslenen Başkan İksir sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “  Biz, kademeli emekliliği destekliyoruz çünkü bu düzenleme, yıllardır hak ettiği emeklilik hakkını alamayan vatandaşlarımız için gereklidir. Ancak, hükümetin bu yasayı çıkarmak için bu kadar beklemesi ve bu sürecin kötü yönetilmesi kabul edilemez. Ekonomiyi kötü yönetmenin, halkın parasını çarçur etmenin bedelini ödemeye mahkûm edilen emekçilerimize daha fazla haksızlık yapılmamalıdır. Hükümete çağrımız şudur: Artık halkın taleplerine kulak verin, adil bir emeklilik düzenlemesini derhal yürürlüğe koyun. Halkın parasını doğru yönetin, geleceğini çalmayın!”

Muhabir: Didem ALTINAY