İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan sanayinin hızla büyüdüğü Manisa'da, meslek liselerinin önemine dikkat çekerek belediyelerin organize sanayi bölgesindeki fabrikalardan meslek lisesi inşaa etme sözü alması gerektiğini vurguladı.

“MANİSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇİNLİ OTOMOBİL FİRMASI İLE GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR”

İYİ Partili Gürhan Özcan Manisa OSB’nin önemini vurgulayarak, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi, ulusal ve yerli firmaları ile oldukça güçlü bir kuruluştur. Her geçen gün büyümeye devam etmektedir.  Çinli otomotiv firması BYD’nin yatırım planı ile gücüne güç katacaktır. Manisa'da ki OSB kuruluşları hızla büyürken, teknik eleman yetiştirecek, meslek liseleri inşası için hiçbir girişimde bulunmuyorlar” dedi.

“FABRİKALARA ELEMAN YETİŞTİRECEK LİSELER AÇILMALIDIR”

Manisa OSB’nin büyüklüğünden bahseden Özcan, “Manisa’nın 7 ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi var. Organize Sanayisi olmayan ilçelerde de oldukça güçlü fabrikalar var. Buna karşılık, fabrikalar için kalifiye eleman yetiştirecek çok sayıda lise açılmalıdır. Organize sanayi meslek liselerinin açılması ile üniversite yoğunluğu azalabilir, üniversite mezunu işsiz ordusu da azalmış olur. Gelişmiş ülkeler ilkokul sonrası öğrencinin yeteneğine göre meslek liselerine yönlendirmesi ile başarıya ulaşıyor” şeklinde konuştu.

Belediyelere seslenen Özcan, “Yerel yönetimler, sanayicilerle bir araya gelerek her ilçede, ilçe potansiyeline göre meslek liseleri yaptırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Yunusemre’den personeline iletişim eğitimi Yunusemre’den personeline iletişim eğitimi

“USTA YETİŞTİRECEK MESLEK LİSELERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Meslek liselerinin önemini vurgulayan Özcan, sözlerine şöyle devam etti: Eğitimde ara eleman dediğimiz, eli anahtar tutan, kaynak yapan, boya yapan, motor tamiri eden, her konuda ağır sanayide usta yetiştirecek meslek liselerine ihtiyacımız var. Organize Sanayi’de uyuyan devleri uyandırıp,  Manisa için somut yatırımlar yapması sağlanmalıdır. 

Öncelik olarak, her ilçede OSB meslek liseleri açılmalıdır. Fabrikaların oluşturduğu, hava kirliliğini, trafik yoğunluğunu, yüksek kiraları Manisa halkı çeksin, sefasını fabrikaların genel merkezlerinin olduğu, vergiyi ödedikleri İstanbul, Ankara sürsün. Bu durumun da bir an önce kanuni olarak düzeltilmelidir. Fabrikalar vergilerini, üretim yaptıkları ile ödemelidir” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLER YAPTIM DEMEK İÇİN YAPILMIŞ FAALİYETLERİ BIRAKMALIDIR

Özcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Okulların açılması ile 280 bine yakın öğrenci eğitim hayatına başlamıştır. Bu öğrenciler büyük bir bölümü, kısıtlı imkânları ile eğitimine devam etmektedir.

Yerel yönetimlerin, maddi durumu yetersiz olan öğrencilere gerekli desteğin yapılması gerekmektedir. Sadece fotoğraf kareleri için yapılmış, yaptım demek için yapılmış, faaliyetleri bırakıp, tüm öğrencileri kapsayacak projeler hayata geçirilmelidir.”

Kaynak: Haber merkezi